19 / 04 / 2024

Kentsel dönüşüm Antalya'da masaya yatırıldı!

Kentsel dönüşüm Antalya'da masaya yatırıldı!

Kentsel dönüşüm Antalya'da masaya yatırıldı. TMMOB Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası tarafından düzenlenen 2. Uluslararası Kentsel Dönüşüm Sempozyumu Antalya Konyaaltı'ndaki Harrington Park Resort Otel'de başladı




TMMOB Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası tarafından düzenlenen 2. Uluslararası Kentsel Dönüşüm Sempozyumu Antalya Konyaaltı'ndaki Harrington Park Resort Otel'de başladı Antalya Biıyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel,  İzmir  Biıyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu,  Adana  Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Buca Belediye Başkanı Levent Piıiştina, Gaziemir Belediye Başkanı Halil ibrahim Şenol ve Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan'ın da yer aldığı çok sayıda belediye başkanı, harita mühendisi ile yabancı uzman sempozyumda yer aldı. 

Sempozyumun açılışında konuşan Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Genel Başkanı Ertuğrul Candaş, çıktığı televizyon programlarında eleştirdiği kentsel dönüşüm uygulamaları karşısında, başarılı örnek olarak hep izmir'i anlattığını söyledi. Kentsel arazileri rant amaçlı olarak elinde bulunduranların, siyasi güçleri de arkalarına alarak planları kentlerin gereksinimlerine göre değil kendi çıkarları doğrultusunda yönlendirebildiğini ve çoğunlukla başarı elde ettiğini kaydeden Candaş, "Plansız, programsız aceleci uygulamaları, kentsel dönüşüm çalışmaları olarak kabul etmiyoruz. 

Ülkemizdeki kentsel dönüşüm politikalarının bir stratejiye dayanmadığını düşünüyoruz. 6.306 sayılı kanun bir taraftan riskli alanların dönüşümünü öngörürken diğer taraftan da imar affı getiriyor. 

Arazi yönetim politikamız yok maalesef. Temel soru şu: Geçmişten bugüne yapılan hatalara rağmen, neden hala eski yanlışlarda ısrar ediyoruz?" diye konuştu. 

Toplantıya; Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı İrfan Uzun,  TOKİ  Başkan Yardımcısı Dr. Ahmet Şahin, Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Antalya Biıyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal'ın konuşmalarıyla devam edildi. 


Antalya Son Haber


Geri Dön