19 / 04 / 2024

Adana'da Kentsel Dönüşüm Zirvesi gerçekleşiyor!

Adana'da Kentsel Dönüşüm Zirvesi gerçekleşiyor!

Kentsel dönüşüm Adana'da masaya yatırılıyor Rönesans Holding ana sponsorluğu ve Emlak GYO'nun katkılarıyla Dünya Gazetesi ile CNBC-E işbirliğinde gerçekleşen "Modern Şehircilik ve Kentsel Dönüşüm Zirvesi'nin ilki Adana'da gerçekleştiriliyor.



Konferans zincirinin diğer durakları ise Bursa, Antalya ve İstanbul olacak. 26 Şubat'ta  Adana  Biiyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'nun açılışını yapacağı konferansın diğer konuşmacıları arasında Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Rönesans GY Başkanı Kamil Yanıkömeroğlu, Dünya Gazetesi Yayın Yönetmeni Hakan Güldağ ve  TOKİ  Başkanı Ergün Turan gibi isimler bulunuyor. Türkiye'de son yıllarda hızla sayıları artan büyüyen "kentsel dönüşüm" projelerinin, özellikle de Adananın dönüşümünün konu olacağı zirve, Adana Büyükşehir Belediye Başkanının himayesinde gerçekleşiyor. 



3 panelden oluşacak, başarı hikayeleri paylaşılacak Zirve, inşaat firmaları, müteahhit ve mimarlar gibi sektörün önemli isimlerin yanı sıra ulusal ve yerel hükümet yetkilileri, kamu, iş dünyası, medya ve fikir önderlerinin de bir araya geldiği 3 panelden oluşuyor. "Şehirlerin Yeni Yüzünü Keşfediyoruz" diyerek yola çı26 Şubat'ta düzenlenecek zirvenin açılışını Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü yapacak. 



kan zirvede, kentsel dönüşümün dinamikleri, bu konudaki başarı hikayeleri ve gelecek planları da tartışılacak. Cnbc-e Genel Yayın Yönetmeni Servet Yıldırım'ın moderatörlüğünde düzenlenen ilk panelde, seköre yön veren şirketlerden Rönesans Gayrimenkul. 

Emlak GYO, Yıldız Entegre, Hafele, Adalı Holding, DAP Yapı ve Nuhoğlu'nun sözcüleri, bu konudaki başarı hikayelerini ve gelem * A cek planlarını aktaracak. Zirvenin ikinci panelinde ise Adana'nın dönüşümü ve gelecek projeleri de masaya yatırılacak. Ekonomiyi de önemli ölçüde etkileyen kentsel dönüşümün yarattığı yatırım fırsatları da zirvenin konuları arasında... Dünya Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hakan Güldağ'ın moderatörlüğünü üstlendiği son panelde, kentsel dönüşümün şirketlere sunduğu yatırım fırsatları ve bu fırsatlardan faydalanabilmek için atılması gereken adımlar masaya yatırılacak. 2045'te şehirlerin nüfusu 6 milyar olacak "Modern Şehircilik ve Kentsel Dönüşüm Zirvesi"nin Adana'dan sonraki adresi ise Bursa olacak. Antalya ve İstanbul'da da gerçekleşecek bu zirve, Türkiye'nin kentsel dönüşüm sürecinde önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Kentsel dönüşüm ve modern şehirler, son dönemde emlak ve gayrimenkul sektörünün gündeminin neredeyse tamamını kaplıyor. 



Birleşmiş Milletler'in (BM) geçen yıl hazırladığı raporda, 2045 yılında 6 milyar insanın şehirlerde yaşayacağı öngörülüyor. 2050'de ise, şehirlerde yaşayan nüfusun oranının dayüzde 70'lere ulaşacağı öngörülüyor. 


Dünya


Geri Dön