29 / 03 / 2024

kentsel dönüşüm zirvesi adana

kentsel dönüşüm zirvesi adana

Adana Yapı Müteahhitleri Derneği (AYAMDER) Yönetim kurulu Başkanı Mustafa Fidan Vursavuş, Adana'daki kentsel dönüşüm sorunlarına dair açıklamalarda; hızlı ve sağlıklı biçimde dönüşüm sağlanması gerektiğine dikkat çekti.

Kentsel Dönüşüm Adana'da tartışıldı!

'Şehrin Geleceği, Geleceğin Şehri Bilinçli Kentsel Dönüşüm Zirveleri'nin üçüncüsü, Sibel Tüzün'ün sunumuyla Seyhan Oteli'nde gerçekleşti.Başkan Sözlü, kentsel dönüşümün kaçırılmış fırsatları yeniden yakalamak olarak görülmesi gerektiğini söyledi.

Seyhan'da 110 bin konutun yenilenmesi gerekiyor!

Kentsel Dönüşüm Zirveleri'nin üçüncüsü, Sibel Tüzün'ün sunumuyla Seyhan Oteli'nde gerçekleşti. Zeydan Karalar ise Seyhan'daki yaklaşık 150 bin konutun yüzde 70'inin yenilenmesi gerektiğini ve bu rakamın 110 bin konut olduğunu ifade etti.

Adana'da 3. Kentsel Dönüşüm Zirvesi yapıldı!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, birçok çağdaş kentsel dönüşüm projesinin Ankara'daki kurumların karar verme yetkisinde tereddüte düşmeleri nedeniyle geciktiğini söyledi.

Kentsel Dönüşüm Zirvesi bugün Adana'da başlıyor!

Kentsel Dönüşüm Zirvesi bugün Modern Şehircilik ve Kentsel Dönüşüm Zirvesi nin ilki bugün Adana'da gerçekleştiriliyor. Rönesans Holding'in ana sponsorluğunda, Emlak GYO'nun katkılarıyla gerçekleşiyor.

Hüseyin Sözlü: Kentsel dönüşümün algısı düzeltilmeli!

CNBC-e'de yayınlanan Finans Cafe programında Melda Yücel Kocaalp'in konuğu olan Adana Büyükşehîr Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, kentsel dönüşüm mantığı ve Adana'da gerçekleştirilecek çalışmaların şekliyle ilgili bilgi verdi.

Adana'da Kentsel Dönüşüm Zirvesi gerçekleşiyor!

Kentsel dönüşüm Adana'da masaya yatırılıyor Rönesans Holding ana sponsorluğu ve Emlak GYO'nun katkılarıyla Dünya Gazetesi ile CNBC-E işbirliğinde gerçekleşen "Modern Şehircilik ve Kentsel Dönüşüm Zirvesi'nin ilki Adana'da gerçekleştiriliyor.

Adana Kentsel Dönüşüm Zirvesi 5 Mart'ta yapılacak!

Şehrin Geleceği Geleceğin Şehri Bilinçli Kentsel Dönüşüm Adana 2015 Zirvesi, 5 Mart 2015 Adana Seyhan Otel'de gerçekleştirilecek. Çevre ve Şehircilik Bakanlığının katkı sağladığı, zirvede Adana’da kentsel dönüşüme yol haritası çıkartılacak.

'Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Zirvesi' gerçekleşti!

Kentsel dönüşüm zirvesinde konuşan Bakan Yardımcısı Muhammet Balta, "Kentsel dönüşüm kentlerin gelişmesini sağlayarak, turizm gelirlerini arttıracak. Böylelikle inşaat sektörü gelişecek ve insanlar konforlu kentlerde yaşayacak" ifadelerini kullandı...

Kentsel Dönüşüm Zirvesi bugün başlıyor!

"Kentsel Dönüşüm" uygulamaları bugün Adana'da Müteahhitler Birliği'nde yapılacak zirvede her yönüyle ele alınacağı bildirildi. Sedat Teoman Gürsesli, kentsel dönüşüm uygulamalarının, deprem riski taşıyan ülkemiz için hayati önem taşıdığını belirtti..

Bağdat Caddesi'nden kentsel dönüşüm 2020'de yüzde 30 artacak!

AYİDER Başkanı Melih Tavukçuoğlu, İnşaat Zirvesi'ndeki konuşmasında 2020 yılında Bağdat Caddesi’nde ve çevresinde, kentsel dönüşüm çalışmalarının yüzde 30 artacağını söyledi...

Tevfik Göksu: Kentsel dönüşüm tarihi bir fırsat!

2. Kentsel Gelişim Zirvesi'nde konuşan Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, "Kentsel dönüşümün fırsatından yararlanarak şehirlerimizi insan yüzlü, planlı şehirlere, ekonomik kalkınmış, mutlu ve huzurlu şehirlere dönüştürebiliriz" dedi.

İzmir kentsel dönüşüm modeli örnek olacak!

“11. Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Zirvesi” 10 Mayıs 2018 Perşembe günü İzmir’de Alsancak Mimarlık Merkezi Konferans Salonu’nda 300 kişinin katılımı ile gerçekleşti..

İzmir'de kentsel dönüşüm uzlaşmacı modeliyle yapılıyor!

İzmir’de Managemant Plus tarafından bu yıl 11.’si gerçekleştirilen ‘Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Zirvesi’nde kamu, yerel yönetimler ve sektör temsilcileri ‘uzlaşma’ modelinin dönüşümün kalbi olduğu konusunda birleşti. 

Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Zirvesi yapıldı!

Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Zirvesi gerçekleştirildi. Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Zirvesi’ İzmir’de 10 Mayıs Perşembe günü yapıldı.

11. Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Zirvesi 10 Mayıs'ta!

Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Zirvesi’nin 11’incisi 10 Mayıs 2018 Perşembe günü İzmir’de gerçekleşecek. 

Kentsel dönüşüm rant sistemi haline gelmemeli!

Bugün kapılarını açan CNR Emlak 2017 Fuarı'nda eş zamanlı olarak gerçekleşen CNR Emlak Zirvesi'nde konuşan Müteahhitler Birliği Başkanı Mithat Yenigün, kentsel dönüşümün önemli bir proje olduğuna dikkat çekerek, bu projenin rant sistemi haline gelmemesi gerektiğini söyledi..

Kayseri Kentsel Dönüşüm Zirvesi gerçekleşti!

Sabah Gazetesi'nin düzenlemiş olduğu Kentsel Dönüşüm ve Stratejik Yaklaşımlar Kurultayı dün gerçekleştirildi. 

Kentsel dönüşüm hayat kurtarır!

Dünya Gazetesi köşe yazarı olan Servet Yıldırım bugünkü yazısında, Kartal Belediyesi tarafından düzenlenen Kentsel Dönüşüm Zirvesi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Yıldırım, kentsel dönüşümün önemini vurguladı.

İzmir Kentler Zirvesi'nde kentsel dönüşüm masaya yatırıldı!

İzmir'i Sevenler Platformu, İzmir Konfederasyonu ve Müteahhitler Federasyonu, "Kent Zirveleri" kapsamında kentsel dönüşüm konulu toplantı yaptı. "'Kent Zirveleri" kapsamında kentsel dönüşümü ele alındı.

DKY İnşaat, kentsel dönüşüm projelerinde öncü olacak!

Kartal’a Yatırım, Geleceğe Yatırım Zirvesi’nde konuşan DKY İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dumankaya, Kartal bölgesinde gelecek 10 yılda kentsel dönüşüm kapsamında 200 milyar dolarlık iş olduğunu söyledi.

Tahsin Kabaali Hatay'daki kentsel dönüşüm hakkında bilgi verdi!

Hatay Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Tahsin Kabaali, önceki gün gerçekleşen Kentsel Dönüşüm Zirvesi'nde yaptığı konuşmasında, sürece, kenti kent yapan tüm unsurları barındıran şekliyle baktıklarına dikkat çekti.

Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Zirvesi yarın gerçekleşecek!

Kentsel dönüşümün, kamuoyunda tam olarak anlaşılmasını sağlamak amacıyla planlanan ‘Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Zirvesi’ yarın HATMEK’te gerçekleşecek.

kentsel dönüşüm zirvesi adana Haberi

kentsel dönüşüm zirvesi adana

Adana Yapı Müteahhitleri Derneği (AYAMDER) Yönetim kurulu Başkanı Mustafa Fidan Vursavuş, küçük parsellerde kat maliklerinin çok olmasının kentsel dönüşümü engellediğini belirterek, parsellerin birleştirilmesini ve belli bir metrekareye ulaştığında yoğunluklarının artırılması gerektiğini söyledi. 


Şehrin Geleceği, Geleceğin Şehri Bilinçli Kentsel Dönüşüm Zirvesi'nde konuşan Vursavuş, Adana'daki kentsel dönüşüm sorunlarına dair açıklamalarda bulundu. Kentteki birçok yapının deprem yönetmeliği öncesinde yapıldığını belirten Vursavuş, hızlı ve sağlıklı biçimde dönüşüm sağlanması gerektiğine dikkat çekti. 

Çeşitli sorunlar nedeniyle dönüşümün sağlıklı yapılamadığını söyleyen Vursavuş, sorunu şöyle örneklendirdi: "55 yıllık bir binada, 100 metrekare dairesi olan kişiye teklif verdiğimiz zaman, 10 tane daire, 10 tane de bize, toplam 20 daire çıkıyor. Arkadaşın evi 100 metrekare ise 2'ye bölüp 50 metrekaresini ona, 50 metrekaresini bize yapmamız gerekiyor. 


Kimse razı olmuyor,olmayınca da dönüşmüyor. 

Küçük parseller...