25 / 04 / 2024

Tahsin Kabaali Hatay'daki kentsel dönüşüm hakkında bilgi verdi!

Tahsin Kabaali Hatay'daki kentsel dönüşüm hakkında bilgi verdi!

Hatay Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Tahsin Kabaali, önceki gün gerçekleşen Kentsel Dönüşüm Zirvesi'nde yaptığı konuşmasında, sürece, kenti kent yapan tüm unsurları barındıran şekliyle baktıklarına dikkat çekti.



Günümüzde inşaat sektörünün ülke ekonomisine yön veren en büyük sektörlerden biri olduğuna vurgu yapan HASİAD Başkanı Tahsin Kabaalı, Türkiye gibi genç, dinamik ve yıllık nüfus artış hızı %1,3'lerde olan bir ülkenin inşaat sektörünün de ticaret boyutuyla dinamik olduğunu anlattı.

HASİAD Başkanı Kabaali, ancak kentsel dönüşüm açısından, inşaat sektörünün ticari boyutuna insani boyutunun da eklenmesi gerekliliğe vurgu yaptı ve şöyle devam etti:

“Deprem kuşağında yer alan ülkemizde, orta ölçekli bir deprem sonucunda bile bir binada hasarı oluşuyorsa, bu durumda  sosyolojik faktörler de önem kazanır, ki süreç ister istemez kentsel dönüşüme doğru yönelir. Kentsel dönüşümün gündeme geldiği ortamda sadece inşaat kavramı yoktur. İnşaat kavramının yanında kent kavramı vardır, insan vardır, kamu yönetim süreçleri vardır, hukuk vardır, belediye vardır, bankalar vardır, planlama- programlama vardır. Kısaca yaşama özgü tüm unsurlar bu süreçte vardır ve önemlidir.

Biz HASİAD olarak, kentsel dönüşüme, sadece ticari ve teknik anlamda, inşaat boyutuyla değil, kenti kent yapan tüm unsurları içinde barındıran bir bakış açısıyla bakmaktayız. Çünkü HASİAD'ın, ticari kaygıdan öte, insan faktörünü her zaman ön planda tutan bir önceliği olmuştur.

Bu anlayış doğrultusunda, depreme ve doğal afetlere hazırlıklı, daha yaşanabilir bir Hatay için güç birliği oluşturmak adına üstümüze ne düşerse HASİAD olarak yapmaya hazır olduğumuzu ifade etmek isterim.” 



Antakya Gazetesi   


Geri Dön