26 / 04 / 2024

Halil İbrahim Şenol Dokuz Eylül Mahallesinde kentsel dönüşümü anlattı!

Halil İbrahim Şenol Dokuz Eylül Mahallesinde kentsel dönüşümü anlattı!

Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, Dokuz Eylül Mahallesindeki kahvehane toplantısında kentsel dönüşüm hakkında bilgi verdi, bölge halkının yüreğine su serperek, "İzmir'e model olacak AktepeEmrez Projesi gün sayıyor" dedi...



Gaziemir Belediye Başkanı ve CHP Gaziemir Belediye Başkan adayı Halil İbrahim Şenol, Dokuz Eylül Mahallesindeki kahvehane toplantısında kentsel dönüşüm hakkında bilgi verdi, bölge halkının yüreğine su serperek, "İzmir'e model olacak AktepeEmrez Projesi gün sayıyor" dedi. Gaziemir Belediye Başkanı ve CHP Gaziemir Belediye Başkanı Adayı Halil İbrahim Şenol, Dokuz Eylül Mahallesi'nde Çınar olarak adlandırılan bölgede düzenlenen kahvehane toplantısında, kentsel dönüşümü anlattı. Çarpık kentleşmenin hakim olduğu ve imar sorunları bulunan bölge halkının yüreğini su serpen Başkan Şenol, Aktepe-Emrez'de  İzmir  Büyükşehir Belediyesi'nin ilçe belediyesinin katkılarıyla hayata geçireceği proje hakkında bilgi verdi. 122 hektarla İzmir'in en büyük kentsel dönüşümünün yapılacağı bölgedeki projenin model olacağına vurgu yapan Başkan Şenol, "Buradaki imar sorunu ve kentsel dönüşüm siz nasıl istiyorsanız o çerçevede çözümlenecek" diye konuştu. 


Gaziemir'in son beş yılda çehresinin değiştiğini ve İzmir'in yeni yıldızı haline geldiğini dile getiren Şenol, Devlet İstatistik Enstitüsü'nün iki yıl önce yaptığı araştırmanın da bunu teyit ettiğini söyledi. AktepeEmrez'de halen 15 bin kişinin yaşadığının altını çizen Şenol, şöyle devam etti: "Büyükşehir Belediyesi ölçümleme çalışmasının tamamlanmasından sonra ihale aşamasına geçecek. 13 bin konut banndıracak ve içinde her tür spor ve sosyal donatı alanlarının bulunacağı, yeşil alanlarıyla örnek olacak bir modem kent ortaya çıkacak. Izmir-Aydın çevre yolu, İzmir-Çeşme Otobanı'nın kesiştiği yerde bulunan bölgenin hemen yamndan İZBAN Aliağa-Menderes Banliyö Hattı'nın geçiyor. İzmir Fuarı'nın bu bölgenin karşısına yapılacak olması bir başka önemli avantaj." 


Son Dakika Gazetesi


Geri Dön