27 / 04 / 2024

Seyhan'da 110 bin konutun yenilenmesi gerekiyor!

Seyhan'da 110 bin konutun yenilenmesi gerekiyor!

Kentsel Dönüşüm Zirveleri'nin üçüncüsü, Sibel Tüzün'ün sunumuyla Seyhan Oteli'nde gerçekleşti. Zeydan Karalar ise Seyhan'daki yaklaşık 150 bin konutun yüzde 70'inin yenilenmesi gerektiğini ve bu rakamın 110 bin konut olduğunu ifade etti.



Zirvenin açılış konuşmasını yapan Başkan Sözlü, kentsel dönüşümün kaçırılmış fırsatları yeniden yakalamak olarak görülmesi gerektiğini söyledi. 


PROJELER İMZA İÇİN BEKLETİLİYOR 


Kentsel dönüşümün ruhuna bağlı bir projenin imza için bekletilmesine tepki gösteren Sözlü, "İstanbul'da ucube yapılarla yaşadıkları sıkıntılar bu defa Adana'da da kendi partilerindeki belediyelerde dahil, alınan doğru kararları olumsuz etkilemekte. Oralarda çıkan problemler bizlere yansımakta. 

Burada her koyun bacağından asılır sözündeki gibi herkes kendi bacağından asılsın; belediyeler hatalarının karşılığını kendileri ödesin"ifadesini kullandı.

 

ADANA'NIN EN SORUNLU BÖLGELERİ SEYHAN'DA 


Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar ise Seyhan'daki yaklaşık 150 bin konutun yüzde 70'inin yenilenmesi gerektiğini ve bu rakamın 110 bin konut olduğunu ifade etti. 

Sorunun altından tek başına belediye ve TOKİ'lerin kalkamayacağını söyleyen Karalar, "Biz imkanlarımızla yerel müteahhitlere 10 bin konut yapmak istiyoruz. Adana'nın en sorunlu mahalleleri Seyhan'da. Güzelim Seyhan Nehri'nin kenarını dönüştürerek rehabilite edebilirsek, bir taşla birkaç kuş vurmuş gibi Adana'ya da çok büyük bir iyilik yapmış olacağız"dedi. 


RİSKLİ ALANLARLA İLGİLİ PROJE 


Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ahmet Kırılmaz da ülkede son yıllarda yaşanan orta ve büyük ölçekli depremlerin yapı stoğunun önemli bir kısmının risk altında olduğunu gösterdiğini dile getirdi. Adana'da kentsel dönüşümün 5939 ve 6306 sayılı kanun kapsamında yürütüldüğünü hatırlatan Kırılmaz, ilde 340 hektarlık alanda 8 riskli bölgenin ilan edildiğini a nlattı. Kırılmaz, Riskli alan olarak belirlenen bölgelerde gerekli projelerin hazırlanması için belediyelerin yetkilendirdiğine dikkat çekti. 


Adana Çukurova Barış



Geri Dön