19 / 04 / 2024

Kentsel dönüşüm Adana’da masaya yatırılıyor!

Kentsel dönüşüm Adana’da masaya yatırılıyor!

Ülke gündeminden düşmeyen kentsel dönüşüm Adana'da gerçekleştirilecek 'Modern Şehircilik ve Kentsel Dönüşüm Zirvesi' ile masaya yatırılacak. Zirve Adana'dan sonra üç ilde daha düzenlenecek. İşte ayrıntılar...



Birleşmiş Milletler’in (BM) çalışmalarında yer alan bilgilere göre, 2045 yılında 6 milyar insanın şehirlerde yaşayacağı öngörülüyor. Artan nüfus kentlerde dönüşüm ihtiyacı doğururken  Adana  da bu bilginin ışığında kentsel dönüşümü masaya yatırıyor. Rönesans Holding ana sponsorluğu ve Emlak Konut GYO’nun katkılarıyla DÜNYA Gazetesi ile Cnbc-e işbirliğinde gerçekleşen “Modern Şehircilik ve Kentsel Dönüşüm Zirvesi” nin ilki 26 Şubat Perşembe günü Adana’da gerçekleştiriliyor. Zirvenin diğer sponsorları ise Häfele ile Yıldız Entegre olacak. 'ŞehirlerinYeni Yüzünü Keşfediyoruz' sloganıyla yola çıkan zirve Adana'dan sonra Bursa, Antalya ve İstanbul'da düzenlenecek. Kentsel dönüşüm ve modern şehirler, son dönemde emlak ve gayrimenkul sektörünün gündeminin neredeyse tamamını kaplıyor. Nedeni ise BM'nin geçen yıl bu konuda hazırladığı rapor. Bu çalışmaya göre, 2045 yılında 6 milyar insanın şehirlerde yaşayacağı, 2050’de ise şehirlerde yaşayan nüfusun oranının da yüzde 70’lere ulaşacağı öngörülüyor. Bu tahmin aynı zamanda modern şehirlerin ve kentsel dönüşümün de önemini kat be kat artırırken, hükümetler, bu tahmine dayanarak özellikle “mega şehirler” konusunda büyük ve kapsamlı projelerin peşinde. 


Devlet-yerel yönetim-özel sektör işbirliği formülü 


Yine BM tarafından açıklanan rakamlara göre Türkiye’nin nüfusu 2025’te 83 milyon ve 2050’de 94 milyonu aşacak. Dünyada olduğu gibi ülkemizde de hızla artan nüfus, özellikle şehir hayatını büyük ölçüde etkileyeceği ve bu nedenle de büyük şehirlerin artan nüfus ile dönüşüm geçireceği belirtiliyor. Zirve önemli konuklarıyla da sağlıklı kentsel dönüşüm için devlet-yerel yönetim-özel sektör işbirliğinin şart olduğunu da gösteriyor. 


Ev sahibi Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü 


Adana Büyükşehir Belediyesi Başkanı Hüseyin Sözlü'nün himayesinde gerçekleşecek zirve, inşaat firmaları, müteahhit ve mimarlar gibi sektörün önemli isimlerin yanı sıra ulusal ve yerel hükümet yetkilileri, kamu, iş dünyası, medya ve fikir önderlerinin de bir araya geldiği 3 panelden oluşuyor. Cnbc-e Genel Yayın Yönetmeni Servet Yıldırım’ın moderatörlüğünde düzenlenen ilk panelde, Rönesans Gayrimenkul, Emlak Konut GYO, Yıldız Entegre, Häfele, Adalı Holding, DAP Yapı ve Nuhoğlu’nun sözcüleri, bu konudaki başarı hikayelerini ve gelecek planlarını aktaracak.


Yatırım fırsatları gün yüzüne çıkacak


Zirvenin ikinci panelinde Adana’nın dönüşümü ve gelecek projeleri masaya yatırılacak. DÜNYA Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hakan Güldağ’ın moderatörlüğünü üstlendiği bu panelde, kentsel dönüşümün şirketlere sunduğu yatırım fırsatları ve bu fırsatlardan faydalanabilmek için atılması gereken adımlar mercek altına alınacak. Kentin yerel dinamiklerinin de görüş belirteceği panel Adana'nın yenilenen yüzü ile ilgili bir rota çizilmesine katkı sunacak.


Dünya


Geri Dön