25 / 04 / 2024

“2021 sonbaharını mumla arayacağız!” Ünlü ekonomistten çarpıcı açıklamalar… Hazırlıklarınızı yapın!

“2021 sonbaharını mumla arayacağız!” Ünlü ekonomistten çarpıcı açıklamalar… Hazırlıklarınızı yapın!

Sonbahar aylarının ekonomik olarak çok çetin geçeceğine değinen Ekonomist ve Yazar Murat Sururi Özbülbül, “2021 sonbaharını mumla arayacağız” ifadelerini kullandı.



“2021 sonbaharını mumla arayacağız!” Ünlü ekonomistten çarpıcı açıklamalar… Hazırlıklarınızı yapın!

Para piyasalarındaki hareketlilik devam ederken ekonomistlerden peş peşe açıklamalar gelmeye devam ediyor. Dünya enflasyonla boğuşurken Ekonomist ve Yazar Murat Sururi Özbülbül katıldığı bir yayında, krizin Türkiye piyasasına yansımalarını anlattı.

Merkez Bankası'nın temel görevinin fiyat istikrarını sağlamak ve enflasyonla mücadele etmek olduğunu belirten Özbülbül, “Ekonomiyi bilen herkes şunu çok iyi bilir bir ekonomide enflasyon kontrol altında değilse başka her ne olursa olsun o ekonomide işler rayında gitmez. Hiç kimse önünü göremez, hiç kimse o ekonomiye güven duymaz, yatırım yapmaz, uzun vadede, orta vadede, büyüme, istihdam, vesaire her yerden problemler çıkar ve gelir dağılımı bozulur.” dedi.

Amerika Birleşik Devletleri Merkez Bankası (FED) Başkanı Jerome Powell’ın faiz arttırımı kararının Türkiye’ye etkisini de değerlendiren Özbülbül sözlerine şu şekilde devam etti:

"Akıllı devlet adamları birinci önceliklerine enflasyon yaratmamaya, yaratmak zorunda kaldıkları anlarda da işte böyle savaş, pandemi vesaire gibi ama bunu en hızlı şekilde kontrol altına almaya odaklanırlar. Bu son derece normal. Ne yapacağını önceden söylüyorlar. Yapacakları belli, faizleri yükseltecekler piyasadaki paranın miktarını azaltacaklar. Dolayısıyla dolar değer kazanacak bunu muhtemelen hem Avrupa Merkez Bankası hem İngiliz Merkez Bankası ve gelişmiş ülke Merkez bankaları da takip edecek ve onlar Bu stratejiyi uyguladıkları andan itibaren dünyada kullanılan bütün rezerv paraların, yani dolar, euro, sterlinin değer kaybetmesi durdurdurulacak hatta değer kazanacak.”


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön