26 / 04 / 2024

2022 ABD için zor geçti! Enflasyonla mücadele perakende sıtışa etki etti

2022 ABD için zor geçti! Enflasyonla mücadele perakende sıtışa etki etti

Ticaret Bakanlığı'nın Çarşamba günü bildirdiğine göre, ABD perakende satışları Aralık ayında da düşmeye devam etti  ve enflasyonun yüksek kalması nedeniyle %1,1 düştü.



Bu, Aralık 2021'den bu yana en büyük aylık düşüş ve hemen hemen her kategoride (inşaat malzemeleri, bakkaliye ve spor malzemeleri hariç) satışlar bir önceki aya göre düştü.

Refinitiv'e göre ekonomistler satışların bu ay sadece %0,8 düşmesini bekliyorlardı. Kasım ayı rakamı -%1'e revize edildi.

Sonuç olarak, 2022 için nihai perakende satış raporu , Kasım sonu ve Aralık ayına kıyasla Ekim ayına kadar uzanan bir tatil sezonunun sessiz bir şekilde sona erdiğini gösteriyor.


Morning Consult'un ekonomik analisti Kayla Bruun, Ekim ayının 2022'nin son güçlü perakende satış ayı olduğunu, indirimlerin ve yavaşlayan enflasyonun tüketicileri o zamandan daha fazla alışveriş yapmaya sevk ettiğini söyledi.

"Sanırım bunun tatil sezonuna doğru biraz daha ivme kazanmasına yol açacağını umuyordum" dedi. "Ama gerçekten, Kasım ve Aralık aylarında gerçekleşmiş olabilecek harcamaların bir kısmından gerçekten uzaklaşan erken bir artıştan daha fazlası olduğu ortaya çıktı."

2022 ABD için zor geçti! Enflasyonla mücadele perakende sıtışa etki etti

Ticaret Bakanlığı'nın perakende satış verileri, en son Tüketici Fiyat Endeksi'ne göre, 2022'nin ikinci yarısında düşmeden önce Haziran'da 40 yılın en yüksek seviyesine ulaşan ve Aralık'ta sona eren 12 aylık dönemde %6,5'e ulaşan enflasyona göre düzeltilmemiştir. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön