29 / 03 / 2024

2022 ABD için zor geçti! Enflasyonla mücadele perakende sıtışa etki etti

2022 ABD için zor geçti! Enflasyonla mücadele perakende sıtışa etki etti

Ticaret Bakanlığı'nın Çarşamba günü bildirdiğine göre, ABD perakende satışları Aralık ayında da düşmeye devam etti  ve enflasyonun yüksek kalması nedeniyle %1,1 düştü.



Toptan fiyat artışı da önemli ölçüde düşüyor: Çarşamba günü yayınlanan Çalışma İstatistikleri Bürosu verilerine göre, Aralık ayı Üretici  Fiyat Endeksi %6,2 olarak ölçüldü .

Ulusal Perakende Federasyonu'nun Çarşamba günü bildirdiğine göre, Kasım ve Aralık tatil sezonunda perakende satışlar 2021'e göre %5,3 artarak 936,3 milyar dolara ulaştı.

Enflasyona göre ayarlanmayan ve otomobil bayileri, benzin istasyonları ve restoranlardaki satışları içermeyen tatil toplamı, ticaret birliğinin tatil satışlarındaki %6 ila %8'lik büyüme tahminlerinin altında kalıyor.

2022 ABD için zor geçti! Enflasyonla mücadele perakende sıtışa etki etti

NRF'nin baş ekonomisti Jack Kleinhenz yaptığı açıklamada, "Ekim ayındaki erken alışverişler artı fiyat baskıları ve soğuk, fırtınalı havanın muhtemelen bazı satışları ileriye çekmesi göz önüne alındığında, son tatil satışlarının dokun-kalk olabileceğini biliyorduk" dedi. "Harcama hızı dalgalıydı ve tüketiciler umduğumuzdan daha fazla geri çekilmiş olabilir, ancak bu rakamlar zorlu, enflasyonun yönlendirdiği bir ortamda oldukça iyi bir şekilde yol aldıklarını gösteriyor. Sonuç olarak, tüketiciler etraflarında olup biten her şeye rağmen hala meşgul
 ve alışveriş yapıyor.”

VakıfBank market alışverişlerinizde yüzünüzü güldürecek! Market alışverişlerinizde hediye puan kazanabilirsiniz

Odeabank'tan yüksek faiz fırsatı! Bu kampanya kaçmaz! 

Denizbank öyle bir ihtiyaç kredisi veriyor ki! Bu rakamı duyduğunuzda aklınız çıkacak! 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön