28 / 03 / 2024

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mogan Gölü için harekete geçti!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mogan Gölü için harekete geçti!

Çevre Bakanlığı Mogan Gölü için harekete geçti. Mogan gölü dip çamurunun temizliği, gölü besleyen derelerin ıslahı ve göl çevre düzenlemesi işlerinin yapılması amacıyla; Çevre ve Şehircilik Bakanlığı öncülüğünde işbirliği protokolü imzalandı.



Mogan gölü dip çamurunun temizliği, gölü besleyen derelerin ıslahı ve göl çevre düzenlemesi işlerinin yapılması amacıyla; Çevre ve Şehircilik Bakanlığı öncülüğünde; Orman ve Su İşleri Bakanlığı,  Ankara  Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Gölbaşı Belediye Başkanlığının katılımıyla 30 Eylül 2014 tarihinde Ankara Gölbaşı’nda bir işbirliği protokolü imzalandı.

 

-İmzalanan protokol çerçevesinde çalışmalar 5 yıl içerisinde gerçekleştirilecek-

Mogan Gölü tabanında yer alan, gölü içten kirleten bir kaynak olan çamur tabakasının ortamdan alınması ile göl tabanında yer alan içsel kirletici kaynağın ortadan kalkarak gölün kirlilik düzeyinin en aza inmesi, göldeki sığlaşmanın önlenmesi, gölün su derinliği ve su hacminin artarak göldeki mevcut sucul ekosistemin eski doğal konumuna dönmesi, gölü besleyen derelerin ıslahı ve göl çevresinin bütüncül bir planlama anlayışıyla düzenlenmesi amaçlı çalışmalar önümüzdeki 5 yıl içinde gerçekleştirilecek. 




Geri Dön