19 / 04 / 2024

2022 buğday ve arpa fiyatları! Buğday ve arpa alım fiyatları ne kadar?

2022 buğday ve arpa fiyatları! Buğday ve arpa alım fiyatları ne kadar?

2022 buğday ve arpa alım fiyatları araştırılan konular arasında yer alıyor. 2022 yılına ait buğday ve arpa alım fiyatları açıklandı. İşte detaylar!



2022 BUĞDAY VE ARPA ALIM FİYATLARI NE KADAR, BUĞDAY VE ARPA ALIM FİYATLARI KAÇ TL?

Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğü, Türkiye'de hububat hasadına geçen ay başlandığı hatırlattı ve yaptığı açıklamada, ülke genelinde hasadın, bugün itibarıyla arpa, buğday ve kırmızı mercimekte yaklaşık yüzde 5 seviyesinde olduğu belirtildi.

TÜİK’in açıkladığı  verilerine göre, 2022 yılı üretimin buğdayda geçen yıla göre yüzde 10,4 artışla 19,5 milyon ton, arpada ise geçen yıla göre yüzde 48 artışla 8,5 milyon ton olacağının beklendiği açıklandı. Yapılan bu açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hububat alım fiyatlarını duyurdu.

Açıklamada, "TMO, Türkiye genelinde bulunan halihazırda 200 iş yerinde ve protokol imzalanan lisanslı depolarda alım faaliyeti gerçekleştirecek. TMO ile protokol imzalayan lisanslı depoculuk şirketleri www.tmo.gov.tr internet adresinde yayımlanmakta olup lisanslı depolara ürün teslim eden üreticiler, bu depolar vasıtasıyla ürününü elektronik ürün senedi (ELÜS) ile TMO'ya satabilecekler” bilgileri verdi.

Ürününü lisanslı depolar ile ELÜS olarak TMO'ya satanlara ödemelerin peşin olacağı ifade edilen açıklamada, "Lisanslı depolara ürün teslim edilmesi halinde; yüzde 2 SGK prim kesintisi, yüzde 2 stopaj, muafiyeti, ton başına 25 TL nakliye desteği, araç başına 25 TL analiz desteği ve depo kira ücreti desteğinin Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerinden ürün bedelinin yüzde 75'ine kadar sıfır faizli 9 ay vadeli kredi alma imkanı bulunuyor" denildi.

İşyerleri veya lisanslı depolar ile TMO’ya buğday ve arpa satan üreticilere ton başına buğdayda 1000 lira, arpada ise 500 lira ilave hububat alım primi verileceği bildirilen açıklamada, üreticilerin bu uygulamadan yararlanmaları için ürünlerini 1 Eylül'e kadar TMO'ya satmaları gerektiğinin önemine vurgu yaptı.

2022 TMO ALIM FİYATLARI

Arpa-çavdar-yulaf-tritikale (2.grup): 5 bin 500 lira

Düşük vasıflı ekmeklik buğday: 5 bin 975 lira

Makarnalık buğday (2.grup): 6 bin 500 lira

Diğer ekmeklik buğday (2.grup): 6 bin 25 lira

Düşük vasıflı makarnalık buğday: 6 bin 250 lira

Sert ekmeklik buğday (2.grup): 6 bin 50 lira

Açıklamada, sert ekmeklik buğday, makarnalık buğday ve arpa fiyatına kalitesine göre  ton başına 100 lira ve fiyat verileceği belirtilerek bu şekilde sert ekmeklik buğday fiyatının ton başına 6 bin 150 lira, makarnalık buğday fiyatının ton başına 6 bin 600 lira, arpa fiyatının da ton olarak 5 bin 600 lira olacağı belirtildi.

2022 Temmuz dul ve yetim maaşları ne kadar? Dul ve yetim maaşlarına zam yapılacak mı?

30 Haziran benzin fiyatları! Benzin fiyatları ne kadar? Motorin ne kadar, kaç TL?

Elektrik faturalarına Temmuz ayında zam gelecek mi? Temmuz ayında elektriğe zam yapılacak mı?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön