18 / 04 / 2024

2022 demir cevheri fiyatı yükselecek mi?

2022 demir cevheri fiyatı yükselecek mi?

Demir cevheri fiyat tahminlerinin ne olacağı merak ediliyor. 2022 yılının demir cevheri fiyatlarında yükselecek mi yoksa azalacak mı araştırılan konular arasında yer alıyor. İşte detaylar!



Demir cevheri için Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, vadeli maden fiyat tahminlerini açıkladı. Salgın sonrası artan talep ve Rusya kaynaklı kesintiler yüzünden 2022 maden fiyatlarının hangi yönde ilerleyeceği sorgulanıyor. İşte 2022 demir cevheri fiyat tahminleri…

2022 DEMİR CEVHERİ FİYATLARI

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, vadeli maden fiyat tahminlerini yükselttiğini bildirdi. Salgın sonrası artan talep ve Rusya merkezli arzdaki kesintilerden dolayı kısa vadeli maden fiyat tahminlerini yükselttiğini duyurdu. Fitch Ratings, 2022 yılı için demir cevheri fiyat tahmini 110 dolar/mt’dan 120 dolar/mt’a çıkarttı. Fiyatlar Çin’de uygulanan politikalar ve düşük talepten ötürü çelik üretiminin düşmesine rağmen Rusya ve Ukrayna arasındaki savaştan dolayı artan tedarik endişeleri ve Brezilya ile Avustralya’nın sevkiyatının mevsimsel olarak düşmesi ile destekledi. Fitch Ratings, düşük maliyetli demir cevheri arzının 2 ile 3 yıl içinde piyasada arz fazlasına neden olacağını duyurdu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön