29 / 03 / 2024

2022 emekli bayram ikramiyeleri ne zaman yatacak? Kurban Bayramı emekli ikramiyesi ne zaman verilecek?

2022 emekli bayram ikramiyeleri ne zaman yatacak? Kurban Bayramı emekli ikramiyesi ne zaman verilecek?

2022 emekli bayram ikramiyesinin ne zaman verileceği vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Peki 2022 emekli bayram ikramiyeleri ne zaman yatacak? Kurban Bayramı emekli ikramiyesi ne zaman verilecek? İşte detaylar!



KURBAN BAYRAMI EMEKLİ İKRAMİYESİ NE KADAR?

Geçtiğimiz Ramazan Bayramı'nda emekli ikramiyeleri bin 100 lira olarak ödenmişti. Bu bayramda emekli ikramiyelerine zam olup olmayacağı dair net bir açıklama gelmedi. Dul aylığı alanlara ise 550 lira bayram ikramiyesi ödeniyor. Dul aylığı alan ve aylık ödeme alan çocuğu olamayanlar ise 825 lira bayram ikramiyesi alıyor. Yetim aylığı alan çocuklara ise 275 lira ikramiye ödeniyor.

Coronavirüs sebebiyle birçok kişi geçim derdine düşerken, bayramlarda verilen ikramiyeler bir nebze de olsa emeklinin yüzünü güldürüyor. 9 Temmuz’da Kurban Bayramı’nın birinci günü olacağından geçtiğimiz yıl ödenen ikramiye tarihlerine göre bu sene 1 Temmuz ile 8 Temmuz arasında ikramiyelerin hesaplara geçmesi bekleniliyor. Şu sıralarda resmi makamlardan net bir tarih açıklaması yapılmadığı için bu tarihler arasında ikramiyenin yatırılacağı düşünülüyor.

Yeni emekli olmuş vatandaşlar, Kurban Bayramı’nda verilecek olan ikramiyeden yararlanıp yararlanamayacaklarını araştırıyorlar. Onlar için de yapılan açıklama şöyle; yeni emekliler de Kurban Bayramı’nda yatırılacak olan 1100 TL alabilecekler. Temmuz ayı sonuna kadar emekli aylığı bağlanan vatandaşlar da yine Kurban Bayramı ikramiyesini alabilecek.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön