25 / 04 / 2024

2022 yılında uygulanacak çevre temizlik vergisi tutarları!

2022 yılında uygulanacak çevre temizlik vergisi tutarları!

Çevre temizlik vergisi tutarları vergi mükellefleri tarafından merak ediliyor. Peki, 2022 yılında uygulanacak çevre temizlik vergisi tutarları ne kadar oldu?



Çevre temizlik vergisi konut ve işyerleri için alınan vergiler arasında bulunuyor. Çevre temizlik vergisi tutarları her sene yeniden tespit edilerek Belediye Gelirleri Kanunu Genel Tebliği kapsamında ilan ediliyor. Çöp vergisi olarak da bilinen verginin tutarları Hazine ve Maliye Bakanlığı (Gelir İdaresi Başkanlığı)’nın 54 seri nolu Belediye Gelirleri Kanunu Genel Tebliği kapsamında yayınlandı.

2022 yılında uygulanacak çevre temizlik vergisi tutarları!

Belediyelerin sunduğu temizlik hizmeti için ödenenen Çevre temizlik vergisi, konutlarda su faturalarına yansıtılarak tahsil ediliyor. Ancak işyerleri için çevre temizlik vergisi bizzat belediyede gidilerek ödeniyor.

1 Ocak -31 Aralık 2022 tarihleri arasında uygulanacak konut ve işyerleri ve diğer şekilde kullanılan binalara ait çevre temizlik vergisi ücreti için yeniden değerleme oranı yüzde 36,20 olarak tespit edildi. Peki, 2022 yılında uygulanacak çevre temizlik vergisi tutarları ne kadar oldu?


Geri Dön