24 / 04 / 2024

2022'de çimento fiyatları yüzde 20 artacak!

2022'de çimento fiyatları yüzde 20 artacak!

Döviz kurundaki artış inşaat malzeme fiyatlarını etkilemiş ve alım gücünü düşürmüştü. İMKON Başkanı Tahir Tellioğlu, çimentonun 2022'nin ilk ayında zamlanacağını açıkladı.



Döviz kurunun geri çekilmesine rağmen inşaat malzemelerine beklenen indirimler gelmedi. Cumhuriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Başkanı Tahir Tellioğlu,çimentonun 2022'nin ilk ayında zamlanacağını açıkladı.

Geçtiğimiz günlerde, müteahhitler çimento fiyatlarındaki abartılı artışı gerekçe göstererek grev yapmışlardı. Fiyatlarda yaşanan durulma sonrası müteahhitler başlattıkları grevlerini sonlandırmıştı.

2022 de çimento fiyatları yüzde 20 artacak!

"Çimento fiyatlarında yüzde 20 artış yapılacağı duyurulmuş"

O dönemde Rekabet Kurumu da konu hakkında inceleme başlatmıştı. Yapılan soruşturmanın 7 aydır devam ettiğini ifade eden Tellioğlu, şöyle konuştu: “Bugün, beton firmalarına çimento fiyatlarında yüzde 20 artış yapılacağı duyurulmuş. Halen çimentonun tonu ortalama 500 TL, bu artışla 600 TL’ye çıkacak. Çimentonun maliyetinde büyük oranda yerli girdi var, bu zam niye?”

"Firma batacak, işçiler işsiz kalacak"

Müteahhitler , yükselen fiyatlardan dolayı, kamu projeleri gerçekleştiren firmalar için maaliyet farkı ve sözleşme fesih hakkı istiyor. Bu gidişle firmaların iflas edeceğini dile getiren Tellioğlu, “Firma batacak, işçiler işsiz kalacak. Sonra kamu yarım kalan projeyi iki katı maliyetle tamamlayacak, herkes zarar edecek” diye konuştu. 


Çimento sektöründe fiyatlar arttı mı?

Kur artışının inşaat ve çimento sektörüne etkisi ne oldu?


Geri Dön