18 / 04 / 2024

2023 Asgari ücret zammı gündemde! Asgari ücret ne zaman belirlenecek? Asgari ücret toplantısı ne zaman?

2023 Asgari ücret zammı gündemde! Asgari ücret ne zaman belirlenecek? Asgari ücret toplantısı ne zaman?

Ocak asgari ücret zammı milyonlarca vatandaşın gündeminde yer alıyor. Asgari Ücret Tespit Komisyonun yapacağı üç toplantıdan sonra bu konu netlik kazanacak. İşte detaylar!



ASGARİ ÜCRET TOPLANTILARI NE ZAMAN?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, görüşme takvimi için Türk-İş ve TİSK başkanlarıyla bugün bir buluşma gerçekleştirdi. Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2023 yılı asgari ücretinin ne kadar olacağının belirleneceği bu toplantıların, ilki 7 Aralık , ikinci toplantıyı 14 Aralık'ta gerçekleşecek. Gerçekleştirilecek üç toplantıdan sonra 2023 asgari ücret zammı belli olacak. Asgari ücret zammının aralık ayının son haftası itibarı ile açıklanması bekleniyor.

TÜRK-İŞ: ASGARİ ÜCRET MAALESEF GEÇİM ÜCRETİ OLDU!

Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, görüşme sonrası açıklamada bulundu. Atalay, "Toplumu tebessüm ettirecek bir rakam ortaya çıkarsa imza atalım. Asgari ücret maalesef geçim ücreti oldu. Asgari ücret arttı diye işçi çıkaranlar oluyor onun önüne geçmek gerekiyor" dedi.

TİSK: ELİMİZİ TAŞIN ALTINA KOYACAĞIZ

Toplantıdan önce açıklama yapan TİSK Başkanı Özgür Akkol da şunları söyledi; "Ortak mutabakat sürmeli. İşçi tarafında hoşlanacağı, memnun olacağı, işverenleri koruyan dengeli bir ücret için elimizi taşın altına koyacağız.”

YÜZDE 50 ZAM OLUR MU?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, işçiler ile işverenler kamuoyunun 2023 yılındaki asgari ücrete dair beklentilerini tespit etmek üzere araştırmalar başladığını belirtti. Asgari ücret ile ilgili işçi ya da işveren tarafı henüz bir rakam duyurmadı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin, çalışanların enflasyona ezdirmeyeceklerini açıkladı. Bilgin son açıklamasında "Enflasyonun tahribatından koruyacak bir düzenlemeyi geçen sene yapmaya çalıştık, yüzde 50 zam vererek. Sonrasında hemen onun üzerine aritmetik olarak yüzde 80 civarında kümülatif olarak yüzde 94 küsur zam uygulandı ama enflasyonun tahribatı sürüyor. Bundan dolayı durumları dikkate alan bir düzenleme yapacağız" dedi. Zam ile ilgili çeşitli iddialar ortaya atılırken Bakan Vedat Bilgin, "Yüzde 50 zam olur mu?" sorusuna "Hayali değil gerçekçi bir rakam üzerinde durmalıyız" diye konuşmuştu.

Ziraat Bankası promosyon 2022 ne kadar? Emekliye en çok promosyon veren bankalar 2022?

Acil nakit ihtiyacınız varsa üzülmeyin! 100 bin TL'ye kadar acil nakitte kolaylıkla sahip olun!

KYK burs sonuçları ne zaman açıklanacak? KYK sonuçlarını nereden öğrenebilirim?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön