25 / 04 / 2024

2023 memur ve emekli zammı ne kadar olacak?

2023 memur ve emekli zammı ne kadar olacak?

2023 memur ve emekli memur zammı ne kadar olacak? İşte, memur emekli zammı maaş hesaplama bilgisi ve konuyla ilgili ayrıntılar.



2023 memur ve emekli zammı kaç TL olacak, sorusunun yanıtı ekim ayı enflasyon rakamlarıyla birklikte şekillenmeye başladı. 2022’nin son 6 ayında % 8’i aşan enflasyon oranı oluşursa memur maaşlarına bu enflasyon farkı dahil olacak. Ekim ayı verileri ile memur emekli zammında da tablo bir kez daha değişti. Ekim'de enflasyon aylık % 3,54, yıllık % 85,51 oldu. Bu rakamlar baz alındığında 4 aylık enflasyon rakamlarının hesaplaması sonucu memur ve memur emeklileri % 11,84, zammı şimdiden hak etmiş durumda.

MEMUR EMEKLİ ZAMMI NE KADAR OLACAK?

Türkiye İstatistik Kurumu, Ekim ayına ilişkin enflasyon rakamlarını açıkladı. Ekim'de enflasyon aylık yüzde 3,54, yıllık yüzde 85,51 oldu.

2023 memur ve emekli zammı ne kadar olacak?

Böylece memur ve emeklilerin alacakları zam farkları da netleşmeye başladı. Memur, memur emeklisi, SSK ve Bağ-Kurluların alacakları 4 aylık zam oranı belli oldu.

TÜİK’in açıkladığı aylık enflasyon oranlarının kümülatif hesaplanmasıyla ortaya çıkan oran maaşlara zam olarak yansıyacak. Buna göre 4 aylık enflasyon rakamlarının hesaplaması sonucu memur ve memur emeklileri yüzde 11,84, SSK ve Bağ-Kurlular da yüzde 10,84 oranında zammı şimdiden hak etmiş durumda. Ancak Kasım ve Aralık ayı enflasyon oranları açıklandığında maaş zam oranı da değişmiş olacak.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön