20 / 04 / 2024

Emekli ve memurun temmuz zammı açıklandı! En düşük emekli zammı ne kadar olacak?

Emekli ve memurun temmuz zammı açıklandı! En düşük emekli zammı ne kadar olacak?

Gözler SSK ve Bağ-Kur emekli maaşı zam oranına çevrildi. Temmuz 2022’de emekli zammı ne kadar olacak, en düşük emekli maaşına kaç TL zam yapılacak?



Temmuz ayına doğru yaklaşırken emekli zammı da merak edilen konular arasında yer alıyor. Emekliler her yıl ocak ve temmuz ayında maaşına zam alıyor. Emekli zam oranın belirlenmesinde enflasyon rakamlarının etkili olması sebebiyle gözler SSK ve Bağ-Kur emekli maaşı zam oranına çevrildi. Peki Temmuz 2022’de emekli zammı ne kadar olacak, en düşük emekli maaşına kaç TL zam yapılacak?

Emekli maaşlarına yapılan zammın belirlenmesinde enflasyon rakamları etkiliyor. 6 aylık enflasyon verisinin belli olması içinse haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanması bekleniyor. 5 aylık enflasyon verisi yüzde 34,69 olarak istatistiklere yansıyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön