20 / 04 / 2024

2023 yılı Aile Bakanlığı sosyal destek programları belli oldu! İşte 50'ye yakın sosyal destek ödemesi

2023 yılı Aile Bakanlığı sosyal destek programları belli oldu! İşte 50'ye yakın sosyal destek ödemesi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından 2023 yılı için ihtiyaç sahibi ve dar gelirli vatandaşlar için düzenlenen sosyal yardım programları yayınlandı.



EĞİTİM MATERYALİ YARDIMI

Her eğitim-öğretim senesi başında ve sene boyunca 3294 sayılı yasa çerçevesinde bulunan ihtiyaç sahibi ailelerin ilk ve ortaöğretimde okuyan çocuklarının Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma (SYD) Vakıfları aracılığıyla kırtasiye, önlük, çanta vb. temel okul ihtiyaçları karşılanıyor.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyeti aracılığıyla ihtiyaca göre belirlenerek Vakıf mali olanakları ile yapılıyor.

ŞARTLI EĞİTİM YARDIMLARI 

Sosyal güvencesi olmayan ve 3294 sayılı yasa çerçevesinde ihtiyaç sahibi olan ailelere, çocukların örgün eğitime devam etmeleri ve okulun açık olduğu aylarda bir ay içerisinde 4 günden fazla devamsızlık yapmamaları şartıyla yapılan yardımlardır.

İlköğretim erkek öğrenci aylık 90 lira, kız öğrenci aylık 100 lira, ortaöğretim erkek öğrenci aylık 130 lira, kız öğrenci aylık 150 lira ödeme yapılacak.     

GENEL SAĞLIK SİGORTASI (GSS) PRİM ÖDEMELERİ

Sosyal güvencesi olmayan herkese G0 Prim tutarı 258,84 lira ödeme yapılacak.

2023 yılı Aile Bakanlığı sosyal destek programları belli oldu! İşte 50 ye yakın sosyal destek ödemesi

ŞARTLI SAĞLIK YARDIMLARI (SAĞLIK VE GEBELİK) 

Sosyal güvencesi olmayan, 3294 sayılı yasa çerçevesinde ihtiyaç
sahibi durumunda bulunan ailelere çocuklarını sağlık kontrolüne göndermeleri, anne adaylarının ise hamileliği boyunca sağlık kontrolüne gitmeleri ve doğumlarını hastanede yapmaları koşuluyla yapılan yardımlardır.  

Gebelik döneminde aylık 200 lira, çocuk için aylık 100 lira, doğumun hastanede yapılması halinde bir seferlik 500 lira, şartlı lohusalık için doğumu takip eden ilk 60 gün süresince aylık 300 lira ödeme gerçekleştiriliyor.

YAŞLI AYLIĞI

Sosyal güvencesi olmayan ve maaş bağlanacak kişinin kendisi ve eşi dikkate alınmak suretiyle kişi başına düşen maaş geliri net asgari ücretin 1/3’ünden az olan 65 yaş üstü kişilere yapılan yardımlardır.

01 Temmuz 2022-31 Aralık 2022 dönemi için  1.536,70 lira ödenirken yeni yılda bu rakamların 3 bin lira olarak ödenmesi bekleniyor.

ENGELLİ AYLIĞI 

Sosyal güvencesi olmayan ve hane içinde kişi başına düşen geliri net asgari ücretin 1/3’ünden az olan kişilere yapılan yardımlardır.

01 Temmuz 2022-31 Aralık 2022 dönemi için; yüzde 40-yüzde 69 arası engelli aylığı 1.226,69 lira, yüzde 70 ve üzeri engelli maaşı 1.840,04 lira ödemesi yapılırken yeni yıl itibarıyla 5 bin TL’den başlayarak ödemelerin gerçekleştirilmesi bekleniyor.

Aile Bakanlığı’ndan müjde üstüne müjde! 2023 e-devlet 700 TL gıda yardımı başvurusu nasıl yapılır?

Aile Bakanlığı’ndan öğrencilere müjde üstüne müjde! 5 bin TL karne hediyesi verilecek!

Aile Bakanlığı’ndan sonra İŞKUR’dan da annelere müjde geldi! Bu parayı anında çekebileceksiniz! Bu fırsatı kaçırmayın!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön