29 / 03 / 2024

2023 yılı Aile Bakanlığı sosyal destek programları belli oldu! İşte 50'ye yakın sosyal destek ödemesi

2023 yılı Aile Bakanlığı sosyal destek programları belli oldu! İşte 50'ye yakın sosyal destek ödemesi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından 2023 yılı için ihtiyaç sahibi ve dar gelirli vatandaşlar için düzenlenen sosyal yardım programları yayınlandı.



DOĞUM YARDIMI 

15 Mayıs 2015 ve sonrasında doğum yapan Türk vatandaşlarına ve Mavi Kart sahiplerine doğum yardımı yapılıyor.

Başvuru önceliği anneye veriliyor. Annenin Türk vatandaşı/Mavi kartlı veya sağ olmaması halinde, başvuru aynı şartları taşıyan baba tarafından yapılır.

Birinci çocuk için 300 lira 
İkinci çocuk için 400 lira
Üçüncü ve sonraki çocuklar için 600 lira

ÇOKLU DOĞUM YARDIMI 

Çoklu doğumla dünyaya gelen 0-2 yaş aralığında bebeklerin bulunduğu ihtiyaç sahibi hanelerin beslenme ve öz bakım ihtiyaçlarının desteklenmesine yönelik yapılan yardımdır.

Hane içinde kişi başına düşen geliri net asgari ücretin 1/3’ünden yani az olan haneler

T.C. kimlik kartı ile gidenlere 400 lira yardım ödemesi yapılacak.    

2023 yılı Aile Bakanlığı sosyal destek programları belli oldu! İşte 50 ye yakın sosyal destek ödemesi

ASKER ÇOCUĞU YARDIMI 

Sosyal güvencesi olmayan ve 3294 sayılı yasa çerçevesinde ihtiyaç
sahibi olup babası askerde olan çocuklara destek verilecek.

Kimlik kartı ile giden kişilere her 2 ayda bir 350 lira ödeme yapılacak.

İŞE YÖNLENDİRME YARDIMI

3294 sayılı yasa çerçevesinde düzenli sosyal yardım programlarından yararlanan hanelerde ikamet edenler arasından; 18-55 yaş arasında olup Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarınca çalışabilir durumda olarak İŞKUR’a bildirilen sosyal yardım yararlanıcıları

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyetince 1 sene içinde; azami 3 kere olmak üzere aylık net asgari ücretin en fazla yüzde 10'una kadar yardım veriliyor.

İŞE BAŞLAMA YARDIMI

3294 sayılı yasa çerçevesinde düzenli sosyal yardım programlarından yararlanan hanelerde ikamet edenler arasından; 18-55 yaş arasında olup Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarınca çalışabilir durumda olarak İŞKUR’a bildirilen  ve sosyal güvenceli bir işe yerleşen sosyal yardım yararlanıcıları

Bütünleşik Sosyal Yardım Bilgi Sistemi üzerinde yapılan sorgulamada, Sosyal Güvenlik Kurumu kayıtlarında işe başlama bilgisi görülen sosyal yardım yararlanıcıları iki ay içerisinde faydalanabilir.

Brüt asgari ücretin 1/3’ ne karşılık gelen tutardır. Aynı sene içerisinde bir defa yararlanılabilir.

İşte diğer yardımlar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön