24 / 04 / 2024

2023'e kadar 20 termal kent kurulacak!

2023'e kadar 20 termal kent kurulacak!

Türkiye Sağlık Turizmini Geliştirme Konseyi Kurucu Başkanı Emin Çakmak, Türkiye'nin termal ve sağlık turizmi için çalışma başlattıklarını açıkladı. Çakmak, 2023'e kadar 20 ilde 20 termal kent kurulacağını söyledi.



Türkiye Sağlık Turizmini Geliştirme Konseyi Kurucu Başkanı Emin Çakmak, Türkiye'nin termal ve sağlık turizminde daha fazla söz hakkına sahip olabilmesi için projeler hayata geçireceklerini açıkladı. Çakmak, "Dünyada sağlık turizminde ABD ve Almanya'dan sonra 3. noktadayız. Almanya termal ve sağlık turizminde çok önemli, çok da zengin bir ülke olmasına rağmen biz hemen Almanya'nın arkasında 3. sıraya yerleştik" şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, son 15 yılda termal ve sağlık turizmi alanında yeni bir dönem başladığını belirten Çakmak, sağlık turizmi açısından turist gelmesi için sadece termal tesisin yeterli olmadığını belirtti. 

Ülkemize gelen turist sayısının gün geçtikçe arttığını belirten Çakmak, ''Genel anlamda diğer turizm segmentlerinde yaşanan kriz dönemlerinde sağlık turizminde bir kriz yaşamadık. 2016-2017 yıllarında diğer turizm segmentlerinde düşüşler varken bizde yüzde 20-25 artışlar oldu. Sıfırdan başladık ve bugün 144 ülkeden 765 bin yabancı hastaya hizmet vermeye, sağlık dağıtmaya başladık. Hedefimiz 2023 yılında 2 milyon turiste hizmet vermek ve ülkemize 20 milyar dolar gelir sağlamak." ifadelerini kullandı.

20 ilde 20 termal kent kurulacağını söyleyen Çakmak, "En çok turisti Orta Doğu ülkelerinden alıyoruz. Daha sonra Avrupa, 3. kademe olarak da Türki cumhuriyetler ve Rusça konuşulan ülkelerden alıyoruz. Ülkemizde 20 termal kenti oluşturmaya çalışıyoruz. İlk olarak 10 kent belirledik. Denizli, Afyon, Sivas, Balıkesir, Niğde, Uşak, Kütahya, Nevşehir,  Ankara  ve Yalova termal kent yapmak istediğimiz ilk 10 il arasında yer alıyor. Bunun 3'ünü oluşturduk. Denizli ve Afyon termal kent olmuş durumda, Sivas ise termal kent olmaya aday bir il. Sivas'ın da eksiklerini tamamlayacağız ve Sivas gelecek yıl termal kent olarak hizmet verecek. Bir kentin termal kent haline gelebilmesi için o kentte fizik ve rehabilitasyon merkezi olmasına, yaşam alanlarının ve altyapı yatırımlarının tamamlanmasına dikkat ediyoruz. 2023'e kadar hedefimiz 20 termal kent oluşturmak, 20 termal kent ilimizde yabancı misafirleri ağırlamak ve ülke ekonomisine katkı sağlamak." dedi.


Geri Dön