25 / 04 / 2024

2023’te araç muayenesi yaptırmak isteyenler dikkat! Acilen göz atın! Canınız yanmasın!

2023’te araç muayenesi yaptırmak isteyenler dikkat! Acilen göz atın! Canınız yanmasın!

Bütün araçlarda yapılması zorunlu olan araç muayenesi fiyatları 2023 yılı birlikte zamlandı. Araç muayene fiyatları yeniden değerleme oranı olan yüzde 122 oranında artırıldı. İşte detaylar...



Traktör (Römorklu, Römorksuz), Motosiklet ve Motorlu Bisiklet sahipleri ise 575,84 lira ücret ödeyerek muayene yaptırabilecek. Otobüs, Kamyon, Çekici ve Tankerler için muayene ücreti de 1528,10 liraya yükseldi.

MUAYENE YAPTIRMAYANA CEZA

Muayenesiz taşıt kullanmanın cezası da yeni yılla birlikte zamlandı. Muayenesiz araçla trafiğe çıkmanın cezası 2022 yılında 427 lira iken 2023 yılı ile birlikte yüzde 122 artışla 951 lira yükseldi.

2023’te araç muayenesi yaptırmak isteyenler dikkat! Acilen göz atın! Canınız yanmasın!

ARAÇ MUAYENESİ NEDİR?

Herkesin bildiği gibi, trafiğe çıkan her taşıtın belirli periyotlarda muayeneye girmesi zorunludur. Araç muayenesi,  araç sahiplerinin ve trafikteki diğer araçların güvenliği için ticari araçlarda her sene, binek araçlarda ise iki senede bir mutlaka yapılması gereken bir zorunlu bir denetimdir. Periyodik bakımdan farklı olarak, taşıt muayenesi devletin zorunlu tuttuğu bir kontrol olarak karşımıza çıkıyor.

Ülkemizde araç muayene işlemleri TÜVTÜRK aracılığıyla yürütülür ve kanuni olarak trafiğe çıkabilmesi ve güvenle yola devam edebilmesi amacı ile aracınız birtakım kontrollere tabi tutulur. Taşıt muayenenizi yaptırmadığınızda, aracınız trafikte güvenlik tehdidi oluşturabileceği için hakkınızda cezai işlem uygulanır.

ARAÇ MUAYENESİ SORGULAMAYI NASIL YAPABİLİRSİNİZ?

Araç muayene işlemini E-devlet muayene durum sorgulama linkine tıklayarak kolay bir şekilde yapabilirsiniz. Kimlik doğrulama işleminden sonra sorgulama sayfasına yönlendirileceksiniz ve karşınıza çıkan sayfada aracınıza ilişkin detaylı bilgileri girdiğinizde sorgulama ekranından ihtiyacınız olan bilgileri göreceksiniz.  

-TÜVTÜRK aracılığıyla muayene randevusu almak için, sorgulama sayfasına Araç Plaka No ve Araç Muayene Rapor Numarası’nı girerek muayene bilgilerine ulaşabilirsiniz. 

2022 model otomobile 1 ayda gelen zam isyan ettirdi! Artık iş çığırından çıkmaya başladı!

Araba alamayanlar ona akın etti! Kimse yüzüne bakmıyordu, şimdi herkes yatırımını ona yapıyor!

Sıfır araçlardan sonra şimdi de ikinci ellerde zam şoku! Artık ikinci el araç almak isteyenler servet ödeyecek!


Geri Dön