27 / 04 / 2024

24 Gayrimenkul Türkiye'deki ilk gayrimenkul yatırım fonunu kuruyor!

24 Gayrimenkul Türkiye'deki ilk gayrimenkul yatırım fonunu kuruyor!

Sermaye Piyasası Kurulu'ndan (SPK) kuruluş iznini alan 24 Gayrimenkul Portföy Yönetim (24 GPY) şirketi, Türkiye'deki ilk gayrimenkul yatırım fonlarından birisini kurmaya hazırlanıyor.



Sermaye Piyasası Kurulu'ndan (SPK) kuruluş iznini alan 24 Gayrimenkul Portföy Yönetim (24 GPY) şirketi, Türkiye'deki ilk gayrimenkul yatırım fonlarından birisini kurmaya hazırlanıyor. 24 GPY Genel Müdürü Erdem Güler, Türkiye'de ilk defa uygulanacağını söylediği fon yapısı ile gayrimenkul yatırım fonlarının arsa, konut, alışveriş merkezi, otel, hastane, lojistik merkezi gibi farklı gayrimenkullere yatırım yapma imkânı bulabileceklerini belirtti. 


3 YILDA 1 MİLYARLIK PORTFÖY 

Güler, "Bireysel yatırımcılardan toplanan birikimler fon çatısı altında tek elden profesyoneller tarafından yönetilecek. Böylelikle bireysel olarak yatırım yapılamayan büyük ölçekli ve daha verimli gayrimenkullere yatırım imkânı elde edilmiş olacak" dedi. Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Yeniay ise bu sistemle yerli ve yabancı yatırımcının sermayesinin parçalara bölmeden, kârlılığını artırarak daha iyi değerlendirileceğini söyledi. Tüm sistemin ve sürecin devletin teminatı altında olduğunu belirten Yeniay, "3 yıl içinde 1 milyar, 10 yıl içinde 10 milyar lira portföy oluşturmayı hedefliyoruz" dedi. Şirket, Primo adını verdiği ilk fonu için SPK'ya başvurusunu yaptı. 24 GPY bu fonla birlikte arsa ve kira fonu olmak üzere toplamda 3 adet gayrimenkul yatırım fonunu yatırımcılara sunacak. 


Sabah


Geri Dön