26 / 04 / 2024

25 milyon TL’lik rüşvet görüntüleri müfettişlerde!

25 milyon TL’lik rüşvet görüntüleri müfettişlerde!

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Ankara Büyükşehir Belediyesi Grup Başkan Vekili Coşkun Torun'un odasındaki görüntüler ile Aygün'ün sahibi olduğu TOGO İkiz Kuleleri'ndeki görüntüleri alarak inceliyor.



Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, eski CHP  Ankara  Milletvekili Sinan Aygün'ün, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile CHP'li 2 belediye meclis üyesiyle ilgili 25 milyon lira rüşvet istedikleri iddiasıyla ilgili başlattığı soruşturma devam ediyor.

Sabah'tan Kenan Kıran'ın haberine göre; Başsavcılık tarafından rüşvet pazarlığının yapıldığı belirten Ankara Büyükşehir Belediyesi Grup Başkan Vekili Coşkun Torun'un odasındaki görüntüler ile Aygün'ün sahibi olduğu TOGO İkiz Kuleleri'ndeki görüntüleri alıp incelediği kaydedildi.

İçişleri Bakanlığı müfettişleri de görüntüleri aldı ve Başsavcılık; soruşturmaya göre Ankara Büyükşehir Belediyesi 1. Hukuk Müşaviri Vekili Avukat Saraynaz Karahan'ın da ifadesini kullandı. Karahan, 13 Aralık 2019'da saat 16.57'de Sinan Aygün'ü haklı bulan istinaf dilekçesi vermiş, 45 dakika sonra geri çekilmişti. Aygün, Yavaş hakkında yapılan iddialarla ilgili müfettişlere bilgi vermişti. Müfettişlerin; Belediye Meclis üyeleri Sibel Aygün, Haydar Demir ve Berkay Gökçınar ile rüşvet pazarlığına şahit olduğu iddia edilen 8 Meclis üyesi ve Elif Kaltalıoğlu'nun ifadesini alabileceği kaydedildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcısı'ndan Mansur Yavaş ve Sinan Aygün açıklaması!

Togo Kuleleri krizinde sular durulmuyor!


Geri Dön