19 / 04 / 2024

35,5 milyon TL'lik Keşan Gıda OSB 2023'te açılacak!

35,5 milyon TL'lik Keşan Gıda OSB 2023'te açılacak!

Keşan TSO (Ticaret ve Sanayi Odası)’nun, Keşan Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'ne ilişkin başlattığı ÇED (Çevre Etki Değerlendirmesi) süreci sonuçlandı. 35,5 milyon TL'lik Keşan Gıda OSB 2023'te açılacağı belirtildi...



Keşan TSO (Ticaret ve Sanayi Odası)’nun, Keşan Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'ne ilişkin başlattığı ÇED (Çevre Etki Değerlendirmesi) süreci sonuçlandı. Gıda sanayi sektöründen işletmelerin bulunacaği projenin değeri 35,5 milyon TL olarak belirlendi. 140,45 ha’lık OSB Alanı üzerinde kurulacak tesisler için, OSB Yönetimi ile firmalar arasında yapılacak talepler doğrultusunda yer tahsisi yapılacak OSB alanı içerisinde minimum 3 bin metrekare olacak şekilde çeşitli büyüklüklerde alana sahip 126 sanayi tesisi kurulması hedefleniyor. 

Medya keşan Gazetesi'nden Bülent Saylam'ın haberine göre; 17 Mayıs 2019 tarihinde Paşayiğit Mahallesinde gerçekleştirilen ÇED Halkın Katılımı toplantısı ile süreçte belirtilen, gerçekleştirilecek olan projeye ilişkin detaylar şu şekilde:

PROJENİN SOSYAL VE EKONOMİK YÖNDEN GEREKLİLİĞİ (FAYDA MALİYET ANALİZİ)

ÇED raporunda yapılan analizlerde; projenin hayata geçmesiyle birlikte, gıda sektöründe faaliyet gösteren tesislerin bir arada ve bir program dahilinde üretim yapmalarıyla, üretimde verimlilik ve kar artışı hedeflendiği, sağlıklı, ucuz, güvenilir bir altyapı, arıtma tesisi ve ortak sosyal tesisler kurularak çevre kirliliğinin engellenmesinin sağlanacağı belirtiliyor. Ayrıca, analizde söz konusu proje ile Keşan İlçesi’nin ve Edirne İli’nin planlı gelişmesine katkı yapılacağı, Keşan Gıda İhtisas OSB ile bölgede hareketlilik sağlanacağı ve sosyo-ekonomik yönden olumlu gelişmeler yaşanacağı da ifade ediliyor. Projenin inşaat aşamasında 70 personelin; işletme aşamasında ise yaklaşık 5 bin personelin istihdam edilmesi hedefleniyor ve bölge halkına büyük bir istihdam sağlanacağı ÇED raporu Fayda Maliyet Analizi'nde açıklanıyor. 

ZAMANLAMA TABLOSU

Keşan Gıda İhtisas OSB Projesi’nin hayata geçirilmesi ile ilgili olarak şu süreçten geçecek.

2019 yılının ilk ve ikinci 6 ayında ile 2020’nin ilk 6 ayında ÇED sürecinin sona ermesi, 2020’nin ilk ve ikinci 6 aylarında Onaylı İmar Çalışmalarının yürütüleceği,  2020’nin ikinci 6 ayından başlayıp 2023’ün ikinci 6 ayına kadarki süreçte ise Arazi Hazırlık, Altyapı ve İnşaat Çalışması, 2023’ün ikinci 6 ayında Peyzaj Çalışmaları ve son olarak 2023’ün ikinci 6 ayında İşletmeye geçilmesi planlanıyor.

OSB alanında yer alacak işletmeler ise şöyle: 

Süt ve Süt Ürünleri Üretim ve İşleme Tesisleri,

Et ve Et Ürünleri Üretim ve İşleme Tesisleri,

Deniz Ürünleri Üretimi ve İşleme Tesisleri,

Sebze ve Meyve İşleme ve Paketleme Tesisleri,

Tahıl, Bakliyat ve Yem İşleme Tesisleri,

Bitkisel Sıvı Yağ ve Uçucu ve Aromatik Yağ Üretim Tesisleri

Un Üretim Tesisleri,

Kuruyemiş İşleme Tesisleri,

Salça Üretim Tesisleri,

Meyve Suyu ve Meyve Püresi Üretim Tesisleri,

Gazlı-Gazsız İçecek Üretimi Tesisleri,

Makarna Üretim Tesisleri,

Ekmek ve Sandviç Üretim Tesisleri,

Konserve, Salamura ve Turşu Üretim Tesisleri,

Dondurulmuş Hazır Gıda Üretim Tesisleri,

Bisküvi, Çikolata, Tahin, Helva, Reçel ve Şekerleme Üretim Tesisleri,

Dondurma Üretim Tesisleri,

Sirke Üretim Tesisleri,

Toplu Yemek (Catering) Üretim Tesisleri,

Gıda Ambalaj ve Paketleme Tesisleri,

Soğuk Hava Depoları ve Şoklama Tesisleri.

Ankara'da OSB sayısında rekor hedef!

Eskipazar'a metal ve metal ürünler ihtisas OSB kuruluyor!

Tukaş'tan Niğde'ye dev OSB yatırımı!


Geri Dön