17 / 04 / 2024

28. Yapı Fuarı'na yoğun ilgi!

28. Yapı Fuarı'na yoğun ilgi!

Yapı Fuarı – Turkeybuild Ankara’ya, sektör profesyonelleri yoğun ilgi gösterdi. 28. kez düzenlenen ve yapı sektörünün en yeni ürün, hizmet ve teknolojilerinin sergilendiği fuarı 24.562 kişi ziyaret etti



YEM Fuarcılık tarafından düzenlenen, Türk yapı sektörünün bölgedeki en köklü ve en büyük buluşması olan 28. Yapı Fuarı – Turkeybuild Ankara, geçtiğimiz hafta 12 bin metrekare alanda, binlerce ürün çeşidini ve 200’ü aşkın firmayı, 24 bin 562 ziyaretçiyle buluşturdu. 


ITE Turkey ve YEM Fuarcılık Genel Müdürü Burcu Başer,  Ankara  ve içinde bulunduğu Orta Anadolu Bölgesi’nin yapı sektörünün gelişiminde önemli bir yerinin olduğunu ve Türkiye ekonomisinin taşıyıcılarından biri olan yapı sektöründe, yılın en önemli buluşmalarından biri olan bu fuarın, bölgedeki ticari ve ekonomik faaliyetlere destek olduğunu söyledi. Başer, sözlerine şu şekilde devam etti: 


“2014 yılında Orta Anadolu ve Ankara, 12,8 milyar dolarlık inşaat harcamalarıyla Türkiye genelinden yüzde 17,3’lük bir pay almıştır. Bölge, yine 2014 yılında 9 milyar dolarlık bir büyüklükle Türkiye yapı malzemesi sektöründen yüzde 17 pay almıştır. Bu bilgilerden yola çıkarak Orta Anadolu ve Ankara’nın yapı malzemesi sektörüne büyük hareketlilik kattığını söyleyebiliriz. Fuarımız bu yıl, bu yapı sektörünün büyümesinde önemli rol oynayan bu bölgede, 200 katılımcının ürün, hizmet ve teknolojisini 24 bin 562 ziyaretçiyle bir araya getirerek hem katılımcılar hem de ziyaretçiler için verimli iş birliklerinin yaratıldığı bir platform oldu. Bu yıl da bölgenin en büyük yapı zirvesi olarak başarıyla gerçekleşen fuarımıza gösterdikleri ilgi için tüm sektör profesyonellerine, katılımcılarımıza ve ziyaretçilerimize teşekkürlerimizi sunuyoruz. Bundan sonraki fuarımız yılın son 'Yapı' buluşması olan 21. Yapı Fuarı – Turkeybuild İzmir, 5 – 8 Kasım tarihleri arasında gerçekleşecek. Tüm sektör profesyonellerini, sektör yeniliklerini görmeye davet ediyoruz".


Altın Mıknatıs Ödülleri de sahiplerini buldu


Yapı Fuarları – Turkeybuild’in geleneksel 'Altın Mıknatıs Stand Tasarım Ödülleri' de fuar kapsamında sahiplerini buldu. Doç Dr. Ayşe Tavukçuoğlu, Buket Çelik, Hüseyin Tolga Koyuncugil ve Tuğba Arslan Konak’dan oluşan seçici kurul, fuarda yer alan stantları; “ürünle kurduğu bağlantı, standın ürünün belirtilmek istenen niteliklerini en iyi şekilde vurgulaması, standın üç boyutlu tasarım nesnesi olarak düzenlenmesi, stanttaki görsel malzeme kullanımındaki estetik kriterler” gibi özelliklerine göre değerlendirmeye tabii tuttular. 


Seçici kurulun değerlendirmesi sonucunda birincilik ödülü, tasarımını Asar- ı Nefise’nin yaptığı MAPEİ firmasına verildi. İkincilik ödülü, tasarımı Sotis Mimarlık’a ait olan Kurtoğlu Alüminyum firmasına verildi. Üçüncülük ödülü, tasarımını Asar- ı Nefise’nin yaptığı Lafarge Dalsan firmasına verildi. Mansiyon Ödülü’ne de tasarımı kendilerine ait olan Sağlam Orman Metal AŞ standı,  YEM Fuarcılık Özel Ödülü’ne ise tasarımı Çatı Reklam’a ait olan Zemin Collection standı değer görüldü.


Yapı sektörü 2015 yılının son buluşması olarak Ankara zirvesini takiben 5 - 8 Kasım tarihleri arasında yeni fuar alanı, “Fuar İzmir”de 21. Yapı Fuarı – Turkeybuild İzmir’de buluşacak.


Yapı 


Geri Dön