23 / 04 / 2024

2B arazi satış başvurusu nasıl yapılır? İşte gerekli belgeler!

2B arazi satış başvurusu nasıl yapılır? İşte gerekli belgeler!

Orman niteliği olmayan alanlara 2B arazi deniyor. Arsanın ve bölgenin kişiye ait olup orman dışında bulunan yer olarak ifade ediliyor. Peki, 2B arazi satış başvurusu nasıl yapılır? Gerekli belgeler nedir? İşte tüm detaylar...



2B araziler genellikle orman vasfını tamamiyle yitirmiş araziler olarak isimlendiriliyor. Bazı araziler kadastro müdürlükleri tarafından orman alanı dışına çıkartılabiliyor. Ayrıca bir daha da geri kazanılamıyor ve ıslah edilemiyor. Bu alanlara ise 2B arazisi deniliyor. 

2B genellikle 6831 sayılı orman kanunu'nun 2. maddesinde yer alan B bendi için kısaltma olarak kullanılıyor. 2B arazisi satın almak isteyen hak sahipleri başvuru işlemlerini tamamlayarak 2B arazileri satın alabilirler. 

2B arazi satış başvurusu nasıl yapılır? İşte gerekli belgeler!

2B arazi satış başvurusu nasıl yapılır?

2B arazilerinin satış işlemi için defterdarlık ve mal müdürlüklerine başvuru yapılması gerekiyor. 2B araziler genellikle orman köylüsü dışında yer alan üçüncü şahıslara satılmamaktadır. Bu satışlar Anayasanın ilgili maddelerince yasaklanmıştır. 
 
Kadastro işlemi yapılan ve orman alanlarından çıkarılan 2B arazilerini yalnızca oradaki köylüler alma hakkına sahiptir. Köylülerin temel ihtiyaçları ise devlet tarafından karşılanmaktadır. 


Geri Dön