26 / 04 / 2024

2B arazilerinin satışından 11 milyar toplandı!

2B arazilerinin satışından 11 milyar toplandı!

Satışı yapılan 2B arazilerinden 11 milyar TL gelir elde edildi. Bunun 7.8 milyar liralık kısmı tahsil edilirken, geri kalanı taksitlerle ödeniyor.



Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 2B arazilerinin satışı kapsamında 748 bin hak sahibine tapularının verildiğini ve satışı yapılan 531 bin taşınmazın toplam bedelinin 11 milyar lira olduğunu açıkladı. CHP  İzmir  Milletvekili Mahir Polat, 2B arazilerinin rayiç bedellerinin çok yüksek olduğu iddialarını TBMM gündemine taşımış ve bu konuda bir önerge vermişti. Bakan Kurum, CHP’li Polat’m 2B arazileriyle ilgili soru önergesine yanıt verdi.

Sözcü'den Başak Kaya'nın haberine göre, Kurum, 2B arazilerinin satışı kapsamında 748 bin hak sahibine tapularının verildiğini belirterek, 'Satışı yapılan 531 bin taşınmazın toplam satış bedeli 11 milyar TL olup, bu tutarın bugüne kadar 7 milyar 800 milyon liralık bölümü tahsil edilmiştir. Geri kalanı ise taksitler halinde ödenmektedir' dedi.

Afet için kullanılacak

Yasa gereği elde edilen gelirlerin yüzde 3’ünü geçmemek üzere Bakanlar Kurulu’nca belirlenecek miktarın, yatırım amacıyla kullanılmak üzere Vakıflar Genel Müdürlüğü hesabına ödendiğini kaydeden Kurum, kalan tutarın da bütçeye aktarıldığını vurguladı. Kurum ayrıca Çevre Bakanlığı’nın bütçesine eklenerek miktarın da afet riski altındaki alanların dönüştürülmesinde kullanıldığını açıkladı.

Murat Kurum: 2B sorununu mutlu sonla bitirdik!

2B ve hazine arazilerinin satışında yaşanan sorunlar TBMM'de!


Geri Dön