19 / 04 / 2024

2B arazisi başvurularında son gün yarın!

2B arazisi başvurularında son gün yarın!

7 Mart'ta sona ermesi beklenen ancak 6 ay uzatma kararı alınan 2B arazisinde başvuru süresi yarın mesai bitiminde sona eriyor..



2B arazisi başvuruları yarın sona eriyor. Hak sahiplerinin yarın mesai bitimine kadar başvuru işlemlerini gerçekleştirmeleri gerekiyor. 2B arazileri için başvurular defterdarlık ve mal müdürlüklerine yapılabiliyor.


7 Mart'ta sona ermesi beklenen ancak 6 ay uzatma kararı alınan 2B arazisinde 200 bin kişiye ikinci bir şans verilmiş oldu.


2B arazisine kimler başvurabilir?

2B arazisi satın almış ancak taksitinin 2 tanesini aksatan, 2/B arazisine başvurmuş ancak 3 ay içinde peşinatını yatırma tebligatına uymayarak peşinatı yatırmamış ve 2/B arazisinde ikamet ettiği halde satın alma talebinde bulunmayan kişiler başvuruda bulunabiliyor.


Hazineye ait tarım arazilerinin satın alınmasına yönelik başvurular da bu tarihte son buluyor.


Ayrıca, 26 Nisan 2015 tarihinden sonra yapılan mücavir alan sınırları dışına çıkarılan yerler için de başvuru yapılabiliyor.


2B arazisi başvurusunda gereken belgeler

Nüfus cüzdanının fotokopisi,

Başvuru dilekçesi,

Başvuru bedeli makbuzu,

Tüzel kişiler için ise yetki belgesi,

Bunun dışında mirasçılardan da veraset ilamı.


2B arazisi ödemeleri nasıl olacak?

2B arazilerinde satış bedeli, 3 aylık sürenin bittiği günden ödeme yapılacağı güne kadar geçecek süre için Türkiye İstatistik Kurumu'nun aylık tüketici fiyatları endeksi toplamında artırılarak hesaplanacak. Vade farkı, 2/B arazisine talip olup peşinatı ödemeyenlere de uygulanacak.




Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com






Geri Dön