27 / 04 / 2024

2B arazisine kimler başvurabilir?

2B arazisine kimler başvurabilir?

2B arazisine başvuru süresi 6 aylığına uzatılmıştı. Böylece 2B arazisi için son başvuru tarihi 7 Eylül olmuş oldu. Peki, bu süreçte 2B arazisine kimler başvurabilir?



2B arazisine başvurular 7 Mart'ta sona erecekti. Ancak bu süre 6 aylığına uzatıldı. Böylece 2B arazisi için son başvuru tarihi 7 Eylül olmuş oldu.


200 bin kişiye verilen ikinci şansı değerlendirmek isteyenlerin bu süre içinde başvuru ve ödemelerini gerçekleşmesi gerekiyor. Peki, 2B arazisine kimler başvurabilir? 


2B arazisine kimler başvurabilir?

- 2/B arazisi satın almış ancak taksitinin 2 tanesini aksatan

- 2/B arazisine başvurmuş ancak 3 ay içinde peşinatını yatırma tebligatına uymayarak peşinatı yatırmamış 

- 2/B arazisinde ikamet ettiği halde satın alma talebinde bulunmayan kişiler başvurabiliyor.


Satış bedeli, 3 aylık sürenin bittiği günden ödeme yapacağı güne kadar geçecek süre için Türkiye İstatistik Kurumu'nun aylık tüketici fiyatları endeksi toplamında artırılarak hesaplanacak.  Vade farkı, 2/B arazisine talip olup peşinatı ödemeyenlere de uygulanacak.


2/B arazileri başvuru işlemleri

2/B arazileri için defterdarlık ve mal müdürlüklerine başvuru yapılabiliyor. Başvuruda gerekenler şu şekilde sıralanıyor: 


Nüfus cüzdanının fotokopisi, Başvuru dilekçesi, Başvuru bedeli makbuzu, Tüzel kişiler için ise yetki belgesi, Bunun dışında mirasçılardan da veraset ilamı.




Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön