26 / 04 / 2024

2B arazisine kimler başvurabilir

2B arazisine kimler başvurabilir

2B arazisine başvuru süresi 6 aylığına uzatılmıştı. Böylece 2B arazisi için son başvuru tarihi 7 Eylül olmuş oldu. Peki, bu süreçte 2B arazisine kimler başvurabilir?

2B arazisine başvuru süresi bitti mi?

7 Mart'ta 2B hak sahiplerine başvuruları için dün sona erdi. Peki, 2B arazisine başvuru süresine herhangi bir uzatım kararı geldi mi?

2B arazisine kimler başvurabilir?

2B arazisine başvuru süresi 6 aylığına uzatılmıştı. Böylece 2B arazisi için son başvuru tarihi 7 Eylül olmuş oldu. Peki, bu süreçte 2B arazisine kimler başvurabilir?

Gebze Köşklüçeşme'de 2B arazileri konuşuldu!

Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, 2B arazisine ilişkin Köşklüçeşme’de kurulan bilgilendirme ofisinde Hürriyet ve Yavuz Selim mahalle sakinleriyle bir araya geldi.

2b arazilere kimler başvurabilir?

2b arazilerin satışı belirlenen rayiç bedelleri üzerinden yapılıyor. 2b arazilerin satış işlemi için il müdürlüklerine ya da deftarlıklara başvuru yapılması gerekiyor. Peki, 2b arazilere kimler başvurabilir?

2b'ye itiraz edilebilir mi?

Hazine adına orman sınırları dışına çıkarılan ve çıkarılacak yerlere denen arazilerde kimler hak sahibi olarak kabul edilecek? Başvuru süresi ne kadar olacak? 2b'ye itiraz edilebilir mi?

Beykoz'da 2B'liye tapu müjdesi!

İstanbul'un en çok 2B arazisine sahip ilçesi Beykoz'da, belediye ve hükümetin ortaklaşa yürüttüğü çalışmanın ardından hak sahipleri tapulanna kavuşacak. Beykoz'da 2B arazileri soran olmaktan çıkıyor...

Beykoz'da 2B tapuları veriliyor!

İstanbul’un en çok 2B arazisine sahip ilçesi Beykoz’da, belediye, ilgili bakanlıklar ve hükümet tarafından üzerinde titizlikle çalışılan 6292 sayılı 2B yasasıyla imarlı ve tapulu yaşamın kapıları açılıyor, ilçedeki mülkiyet sorunu tarihe karışıyor....

Hangi ilde ne kadar 2B var?

Orman Genel Müdürlüğü, hangi ilde ne kadar 2B var sorusunun cevabını yaptığı tespitlerle duyurdu. Türkiye'de yaklaşık 500 bin hektarlık 2B alanı bulunuyor. En fazla 2B arazisine sahip iller arasında 45 bin 548 hektarla Antalya geliyor...

2B arazilerinde kimler hak sahibi olabilir?

2B yasası ile devletle vatandaş arasında ihtilaflar çözülecek, kentsel dönüşüm sağlanacak, çiftçiler ölçek büyütebilecek. 2B arazilerinde kimler hak sahibi olabilir konusunda ise öncelik 2B alanlarını kullanan kişilerin olacak...

2B'de tarım arazisine yüzde 30 indirim!

AKP Meclis'e, tarımda kullanılan 2B arazileri için de rayiç bedelin yüzde 70 yerine yüzde 50 olarak ödenmesini öngören bir kanun teklifi verdi.

Antalya'da 2B arazi başvuruları yüzde 90'a ulaştı!

Türkiye'de en fazla 2B arazisine sahip illerden olan Antalya'da başvuru oranının yüzde 90'a ulaştığı bildirildi...

2B arazilerin düzenlemesi, AİHM'deki davaları düşürüyor!

AİHM, 2B kapsamındaki arazisine el konulan vatandaşların açtığı bir davayı, tapuların bireylere aynen iade edilmesi imkanı tanıyan kanun çıkarıldığı için kabul edilemez buldu...

Ümraniye'de 2b arazilerindeki 13 bin bina yıkılacak!

Bina stokunun yarısını son 10 yılda yenilediklerini söyleyen Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, sıranın 13 bin 2B arazisine geldiğini söyledi...

2B arazisine kimler başvurabilir Haberi

2B arazisine kimler başvurabilir

2B arazisine başvurular 7 Mart'ta sona erecekti. Ancak bu süre 6 aylığına uzatıldı. Böylece 2B arazisi için son başvuru tarihi 7 Eylül olmuş oldu.


200 bin kişiye verilen ikinci şansı değerlendirmek isteyenlerin bu süre içinde başvuru ve ödemelerini gerçekleşmesi gerekiyor. Peki, 2B arazisine kimler başvurabilir? 


2B arazisine kimler başvurabilir?

- 2/B arazisi satın almış ancak taksitinin 2 tanesini aksatan

- 2/B arazisine başvurmuş ancak 3 ay içinde peşinatını yatırma tebligatına uymayarak peşinatı yatırmamış 

- 2/B arazisinde ikamet ettiği halde satın alma talebinde bulunmayan kişiler başvurabiliyor.


Satış bedeli, 3 aylık sürenin bittiği günden ödeme yapacağı güne kadar geçecek süre için Türkiye İstatistik Kurumu'nun aylık tüketici fiyatları endeksi toplamında artırılarak hesaplanacak.  Vade farkı, 2/B arazisine talip olup peşinatı ödemeyenlere de uygulanacak.


2/B arazileri başvuru işlemleri

2/B arazileri için defterdarlık...