29 / 03 / 2024

3 bin 500 hobi bahçesi internet üzerinden satışa çıkarıldı!

3 bin 500 hobi bahçesi internet üzerinden satışa çıkarıldı!

Pandemi nedeniyle hobi bahçeleri vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görüyor. Bu ilgiyi fırsata çevirmek isteyen yatırımcılar internet üzerinden hobi bahçesi satışı yapmaya başladı.



Koronavirüs salgını nedeniyle yoğun ilgi gören hobi bahçesi yatırım fırsatına dönüştü. Akşam Gazetesi'nden Yelda Gökdağ'ın haberine göre sahibindencom üzerinde 3 bin 500’e yakın hobi bahçesi kiralık ve satılık olarak ilana çıkarıldı.

Bunun üzerine tarım arazileri hobi bahçesine dönüştürüp satanlara ya da kiralayanlara ceza verilmesi için çalışma başlatıldı. 

Çalışmalar hakkında açıklama yapan Meclis Tarım Komisyon Başkanı Prof. Dr. Yunus Kılıç, Meclis’e sunulacak öneriler hakkında “Bu araziler üzerindeki kaçak yapılarını öngörülen sürede yıkmayanlara ilk etapta metrekare başına 10 lira ceza uygulanacak. Eğer 2 ay içinde yıkmazlarsa bu ceza 3 katına, yani 30 liraya çıkacak. Bu işi meslek edinip onlarca kez yapanlarda ceza hapse gider mi, bunu da konuşuyoruz. Bunu da Meclis’te görüşmeleri haftaya devam edecek kanun teklifimize yetiştirmek istiyoruz. Teklif kanunlaştığında Valiliklere yetki verilecek. Bazı valilikler çalışmaya başladı” dedi. 

Hobi bahçesi olan arazilerde metrekare başına 50 ya da 100 lira para cezası öngören düzenleme, tarımla ilgili torba teklife yetiştirilmeye çalışılıyor.

Hobi bahçeleri için geri sayım başladı!


Geri Dön