18 / 04 / 2024

Hobi bahçeleri için geri sayım başladı!

Hobi bahçeleri için geri sayım başladı!

TBMM, tarım arazileri üzerinde inşa edilen hobi bahçelerine yönelik yasal düzenlemeyi öncelikli gündem konuları arasına alıyor. AK Parti yetkilileri, verimli tarım arazilerine hobi bahçesi adı altında yapılan villalara vurgu yaparak, bu işgalin sonlandırılacağını belirtti. 



TBMM, tarım arazileri üzerinde inşa edilen hobi bahçelerine yönelik yasal düzenlemeyi öncelikli gündem konuları arasına alıyor.

Kovid-19 süreci tarımsal üretimin önemini bir kez gözler önüne sererken, tarım arazilerinin korunmasına ilişkin dikkat çeken bir adımı, Meclis yapacağı yasal düzenleme ile atacak. Dünya'dan Canan Sakarya'nın haberine göre; tarım arazilerini işgal eden hobi bahçelerini engelleyecek yasal düzenleme Meclis’in öncelikli gündem konuları arasında yer alacak. 

Meclisin açılmasıyla birlikte geciktirmeden hobi bahçelerine ilişkin kanun teklifini görüşeceklerini dile getiren AK Parti yetkilileri, verimli tarım arazilerine hobi bahçesi adı altında yapılan villalara vurgu yaparak, bu işgalin sonlandırılacağını belirtti. 

Genel Kurulda bekleyen teklifin kanunlaşmasıyla tarım arazilerine yapılan hobi bahçelerine 1000 TL'den az olmamak üzere bozulan arazinin her metrekaresi için 10 TL idari para cezası kesilecek. Aykırı kullanımlar için 2 aylık süre tanınacak. Sürenin sonunda aykırı kullanımın sürmesi halinde idari para cezası 3 kat artırılacak, izinsiz bütün yapıların, masrafları Tarım ve Orman Bakanlığınca karşılanmak şartıyla bir ay içinde belediyeler veya il özel idareleri tarafından yıkılacak. 

AK Parti yetkilileri tarım alanlarının kötüye kullanımını engelleyecek düzenlemeyle artık valiliklerin veya ilgili diğer birimlerin resmen devreye gireceğinin altını çizerek, takibin daha hızlı gerçekleştirileceğine vurgu yaptılar. Sadece  Ankara  civarında tarım arazileri üzerinde 20 binin üzerinde yapı bulunduğu, tarım arazileri üzerinde inşa edilen bu hobi bahçelerinin yıkılacağı dile getiriliyor.

Tarım arazilerine yapılan hobi bahçeleri tek tek yıkılacak!


Geri Dön