28 / 03 / 2024

kiralık hobi bahçeleri

kiralık hobi bahçeleri

İnsanların büyük şehirlerde ve kalabalıktan sıkıldığını anlatan Yılmaz Emlak’ın sahibi Hasan Hüseyin Yılmaz, “Hayatımızı geçirdiğimiz hobi bahçeleri sayesinde insanların rahatlamalarını sağlıyoruz” diye konuştu.

Hobi bahçeleri düzenlemesi yasalaştı!

Tarım arazilerinin hobi bahçeleri gibi uygulamalarla bölünmelerinin engellenmesi, sahipli arazilerde izinsiz ağaç kesimiyle ilgili cezaların artırılmasını içeren kanun teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı.

3 bin 500 hobi bahçesi internet üzerinden satışa çıkarıldı!

Pandemi nedeniyle hobi bahçeleri vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görüyor. Bu ilgiyi fırsata çevirmek isteyen yatırımcılar internet üzerinden hobi bahçesi satışı yapmaya başladı.

Hobi bahçesini kiralayana para cezası geliyor!

Koronavirüs süreci boyunca rekor talep artışının yaşandığı hobi bahçeleri hakkında yeni bir ceza daha geliyor. Tarım arazilerini hobi bahçesine dönüştürerek pazarlayanlara 5 ya da 10 katı para cezası verilecek.

Kayseri’deki kiralık hobi bahçelerine yoğun ilgi!

Kayseri’de kurulan ve belediye tarafından özellikle emeklilere kiralık olarak verilen hobi bahçeleri, pandemi döneminde yoğun ilgi gördü. Halk, 120 metrekarelik hobi bahçelerinde toprakla uğraşarak, sebze yetiştiriyor.

Konut sektörü mercek altına alındı! Satılık ve kiralık konut fiyatları düşüyor! 

Sahibinden.com, Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi (BETAM) tarafından hazırlanan “sahibindex Kiralık ve Satılık Konut Piyasası Görünümü” Şubat raporunda kiralık ve satılık konut piyasası mercek altına alındı.

Konut fiyatları mercek altında! Satılık ve kiralık konut fiyatları düşüyor!

Sahibinden.com, Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi (BETAM) ortaklığıyla hazırlanan “sahibindex Kiralık ve Satılık Konut Piyasası Görünümü” Ocak raporunda kiralık ve satılık konut piyasasındaki değişimler mercek altına alındı. 

Kiralık konuta talep arttı, satılık konut fiyatları düştü!

Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi ve sahibindencom işbirliği ile hazırlanan sahibindex Kiralık ve Satılık Konut Piyasası Görünümü ağustos ayı sonuçları açıklandı. Buna göre kiralık konuta talep artarken, satılık konut fiyatları düştü.

İstanbul`da kiralık ev fiyatları zirve yaptı!

Bahçeşehir Üniversitesi'nin yaptığı ankete göre Kasım ayında yıllık kira artış oranı yüzde 168'e çıktı. Rapora göre m2 başına en yüksek artış yüzde 147,7 ile İstanbul'da kiralık dairelerde yaşandı. Bunu yüzde 150 ile Ankara ve yüzde 160 ile İzmir izledi.

Kira bütçeleri ve en çok kiralık-satılık ev aranan ilçe belli oldu! Herkes oraya koşuyor

Çevrim içi gayrimenkul platformu olan Emlakjet, 400 bin sayısına gelmiş olan satılık ve kiralık emlak ilanından oluşan veri tabanında oluşan hareketler doğrultusunda temmuz ayı emlak verilerini yayımlamasının haricinde özel araştırma dosyasında yaş gruplarına göre kiralık ev arama sürelerini ve bütç

İzmir Torbalı'daki hobi bahçelerinde yıkım başladı!

Tarım ve Orman Bakanlığı, tarım arazilerini korumak için hayata geçirdiği uygulama dahilinde İzmir Torbalı'da hobi bahçelerinde yer alan yapılar ortadan kaldırılıyor. 

Satılan hobi bahçeleri yıkılacak!

Tarım arazilerinin bölünerek satışının engellenmesi için geçen aylarda Meclis'te de onaylanan düzenlemeyle hobi bahçelerinin satışı yasaklanırken, yasal düzenlemeye karşın online platformlarda çıkılan yüzlerce ilanla bu alanda yapılan satışlar sürüyor.

Ruhsatsız hobi bahçelerine dikkat!

Tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi sürecinde hobi bahçelerine de ilgi arttı. Fiyatları merak edilen hobi bahçeleri 50 bin TL ile 350 bin TL arasında değişen fiyatlarla satışa çıkıyor.

Satılık ve kiralık konut fiyatları uçuşa geçti!

İstanbul’da üniversitelere yakın yerlerde ev fiyatları uçtu. Fiyatlardaki yükseliş yüzde 30 ile yüzde 100 arasında oldu. Satılıkta sıfır ve bahçeli konut fiyatlarının ikiye katlanması da talebi yine kiralık evlere yöneltti.

En çok kiralık ev aranan ilçeler!

En çok kiralık ev aranan ilçeler mega kent İstanbul'da Bahçelievler, Pendik, Beylikdüzü, başkent Ankara'da Etimesgut, Çankaya, Keçiören, Egenin incisi İzmir'de ise Karşıyaka, Buca, Bornova oldu.

Kiralık konut fiyatları en çok hangi illerde arttı?

sahibinden ve Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi  (BETAM) işbirliği ile hazırlanan “Konut Piyasası Görünümü” raporunun 4'üncüsü açıklandı. Rapora göre, baharın başlaması ile birlikte satılık ve kiralık konut sektörleri hareketlendi. 

Hobi bahçesi sahipleri 'yapı kayıt belgesi' mağduru!

Sincan’da hobi bahçesi sahipleri, yapı kayıt mağduru olduklarını iddia ediyor. Yıkım tebligatının elden teslim edilmediğini ifade eden mağdurlar, belediyenin yazdığı cezaları ödemekten dertli...

Hobi bahçesi sahipleri yıkımlarla ilgili ne diyor?

Dünya gazetesi yazarı Ali Ekber Yıldırım bugünkü yazısında hobi bahçelerini kaleme aldı. İşte Yıldırım'ın "Hobi bahçelerini yıkmak neyi çözecek" başlıklı o yazısı...

kiralık hobi bahçeleri Haberi

kiralık hobi bahçeleri

Yılmaz Emlak'ın sahibi Hasan Hüseyin Yılmaz, yıllar boyunca emlak sektöründe müşterilerine hizmet verdiklerini, bugüne kadar 8'i hobi bahçesi olmak üzere 13 projeyi hayata geçirdiklerini söyledi. Yeni Asır'dan Metin Burmalı'nın haberine göre; aynı zamanda Hobi Bahçeleri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği başkanlığında bulunan Yılmaz, "İnsanlarımızı toprakla, organik tarımla buluşturmak için Yılmaz Emlak olarak her kesime ve bütçeye hitap eden, bugüne kadar birçok proje hayata geçirdik. Bizim hobi bahçesi projelerimize hala talep çok fazla ancak işletme olarak gerekli yasal düzenlemeler yapıldıktan sonra benzer projelerimize devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

13 PROJE HAYATA GEÇİRİLDİ

İzmir Menderes'te 2015'ten bu yana emlak sektöründe faaliyette bulunduklarını, bu sektörde sıradan bir emlakçı gibi değil projeyle ilgili işler yaptıklarından bahseden Yılmaz Emlak'ın sahibi Hasan Hüseyin Yılmaz, bu güne kadar 13 proje bitirdiklerini ifade etti. Bu projelerin ağırlıklı...