23 / 04 / 2024

İzmir Torbalı'daki hobi bahçelerinde yıkım başladı!

İzmir Torbalı'daki hobi bahçelerinde yıkım başladı!

Tarım ve Orman Bakanlığı, tarım arazilerini korumak için hayata geçirdiği uygulama dahilinde İzmir Torbalı'da hobi bahçelerinde yer alan yapılar ortadan kaldırılıyor. 



Torbalı’da 200 ile 500 metrekare arasında parsellere bölünerek kurulan kooperatiflere üye olanlara noter satışıyla verilen hobi bahçelerinde yapılan yapılar için yıkım kararı alındı. İzgazete'de yer alan habere göre; ‘Hobi bahçelerine’ yönelik kanun teklifinin yasalaşması sonrasında belediyelere ‘gerekenin’ yapılması için tebligat gönderilmişti. Bu kapsamda Torbalı’da da yıkımlar başladı. Hobi bahçelerinin yasal olmayan kaçak yapı statüsünde olduğunu söyleyen Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin, “ ‘Hobi bahçesi’ diye yasal bir uygulama yok. Tarım alanlarının ranta açılmasına müsaade etmeyeceğiz. Hobi bahçesi adı altında yapı yapılan alanlar tek tek yıkılacak” dedi.

İzmir Torbalı daki hobi bahçelerinde yıkım başladı!

BAŞKAN TEKİN: HOBİ BAHÇELERİNDEKİ YAPILARI YIKACAĞIZ

Son olarak Dağkızılca Mahallesi’nde yapılan yıkımla ilgili açıklama yapan Başkan Tekin, “İlçemizde neredeyse bine yakın hobi bahçesi var. Bunlar yasal çerçevenin çok dışında. Valilikten ve bakanlıktan gelen talimatlar doğrultusunda hobi bahçelerine yapılan yapıların hepsini yıkacağız ve idari para cezaları uygulayacağız. Köylünün elinden yok pahasına tarlaları alıp ranta açmak isteyenlere karşı daha fazla sessiz kalamazdık. Ayrıca halkımız hobi bahçesi diye yapılan reklamlara da itibar etmesinler. Hem biz hem de valilik bu işin takipçisi. Önümüzdeki aylarda bu yapılar planlı şekilde, program dahilinde yıkılacak.” dedi.

Satılan hobi bahçeleri yıkılacak!


Geri Dön