19 / 03 / 2024

Şehir hayatından sıkılan, hobi bahçesi satın alıyor!

Şehir hayatından sıkılan, hobi bahçesi satın alıyor!

İnsanların büyük şehirlerde ve kalabalıktan sıkıldığını anlatan Yılmaz Emlak’ın sahibi Hasan Hüseyin Yılmaz, “Hayatımızı geçirdiğimiz hobi bahçeleri sayesinde insanların rahatlamalarını sağlıyoruz” diye konuştu.



Yılmaz Emlak'ın sahibi Hasan Hüseyin Yılmaz, yıllar boyunca emlak sektöründe müşterilerine hizmet verdiklerini, bugüne kadar 8'i hobi bahçesi olmak üzere 13 projeyi hayata geçirdiklerini söyledi. Yeni Asır'dan Metin Burmalı'nın haberine göre; aynı zamanda Hobi Bahçeleri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği başkanlığında bulunan Yılmaz, "İnsanlarımızı toprakla, organik tarımla buluşturmak için Yılmaz Emlak olarak her kesime ve bütçeye hitap eden, bugüne kadar birçok proje hayata geçirdik. Bizim hobi bahçesi projelerimize hala talep çok fazla ancak işletme olarak gerekli yasal düzenlemeler yapıldıktan sonra benzer projelerimize devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

13 PROJE HAYATA GEÇİRİLDİ

İzmir Menderes'te 2015'ten bu yana emlak sektöründe faaliyette bulunduklarını, bu sektörde sıradan bir emlakçı gibi değil projeyle ilgili işler yaptıklarından bahseden Yılmaz Emlak'ın sahibi Hasan Hüseyin Yılmaz, bu güne kadar 13 proje bitirdiklerini ifade etti. Bu projelerin ağırlıklı olarak hobi bahçeleri olduğunu aktaran Yılmaz, "Ağırlıklı olarak hobi bahçesi projeleri yapıyoruz çünkü herkesin bir toprağa ihtiyacı var. İnsanlar şehirlerde binaların arasında ve kalabalıktan boğulmuş durumdalar. Biz de bu insanları nasıl toprakla buluştururuz dedik ve bu projeleri üretmeye başladık" dedi.

HER BÜTÇEYE UYGUN BAHÇE

Toprağın normal piyasa şartlarına göre çok yüksek fiyatlardan satıldığını ancak Yılmaz Emlak olarak her kesime hitap edecek şekilde projeler üreteceklerini anlatan Yılmaz, "Bir asgari ücretle çalışan insan da bizden satın alabiliyor, ekonomik açıdan durumu iyi olan insan da bizden toprak satın alabiliyor. Çünkü biz her kesime ve her bütçeye hitap eden projeler üretmeye çalışıyoruz. Hobi bahçeleri gerçekten inanılmaz projeler, insanlar burada hem toprakla buluşma fırsatı buluyor, hem de kendi ekip biçtiklerini, yetiştirdiklerini yeme fırsatı buluyor" şeklinde konuştu.

MÜŞTERİ UYARILIYOR

Seslerini duyurmak ve hobi bahçelerinin asıl amacının ne olduğunu açıklamak için yaklaşık 8 ay önce Hobi Bahçeleri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği'ni kurduklarını ve bin 500'e yakın üyelerinin olduğundan bahseden Yılmaz, "Hobi bahçeleri ile ilgili biraz suistimaller var kabul ediyoruz. Biz müşterilerimize hobi bahçelerini satarken tarla vasfındaki arazilere havuzlu villa ya da benzer şekilde yapılar yapamayacaklarını izah ediyoruz ancak alan bazı kişiler, 'Risk benim, arazi benim' diyor. Böyle olunca da elimizde bir yaptırım olmadığı için burada görev yetkililere düşüyor" açıklamasında bulundu. 

YENİ PROJELER

Koronavirüs salgınının ardından toprak satışlarının 4-5 kat arttığını ve o dönem ellerinde bulunan birçok hobi bahçesini sattıklarını ancak şuan yeni projeler için yasal düzenlemeyi beklediklerinden bahseden Yılmaz, "Şu an insanların kafalarında soru işaretleri var. Hala talep var ve insanların toprağa ihtiyacı var. Biz yeni projelerimizi bu nedenle durdurduk. Kafalardaki soru işaretlerinin giderilmesi için bu konuda yasal düzenlemenin bir an önce yapılmasını bekliyoruz" diye konuştu. 

Arazilerini hobi bahçelerine dönüştürenlere hapis cezası geliyor!

Hobi bahçeleri düzenlemesi yasalaştı!


Geri Dön