16 / 04 / 2024

hobi bahçeleri düzenlemesi

hobi bahçeleri düzenlemesi

Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu kapsamında araziyi bölerek bahçeye çeviren şirketlere 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası verilecek.

Şehir hayatından sıkılan, hobi bahçesi satın alıyor!

İnsanların büyük şehirlerde ve kalabalıktan sıkıldığını anlatan Yılmaz Emlak’ın sahibi Hasan Hüseyin Yılmaz, “Hayatımızı geçirdiğimiz hobi bahçeleri sayesinde insanların rahatlamalarını sağlıyoruz” diye konuştu.

Hobi bahçeleri düzenlemesi yasalaştı!

Tarım arazilerinin hobi bahçeleri gibi uygulamalarla bölünmelerinin engellenmesi, sahipli arazilerde izinsiz ağaç kesimiyle ilgili cezaların artırılmasını içeren kanun teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı.

Arazilerini hobi bahçelerine dönüştürenlere hapis cezası geliyor!

Meclis Genel Kurulu’nda bugün görüşmelerine devam edilecek tarım torba yasa teklifi kapsamında tarım arazilerini hobi bahçelerine dönüştürenlere 3 yıla kadar hapis cezası verilecek.

Yazlık ev alamayanlara 'hobi bahçesi' alternatifi!

Koronavirüsle birlikte tarıma olan ilgi, müstakil bahçeli evlere talep artınca, hobi bahçeciliğine talepte arttı. Yazlık ev alamayanlar için ise, daha uygun fiyatlı hobi bahçeleri yeni bir alternatif oldu.

Satılan hobi bahçeleri yıkılacak!

Tarım arazilerinin bölünerek satışının engellenmesi için geçen aylarda Meclis'te de onaylanan düzenlemeyle hobi bahçelerinin satışı yasaklanırken, yasal düzenlemeye karşın online platformlarda çıkılan yüzlerce ilanla bu alanda yapılan satışlar sürüyor.

Ruhsatsız hobi bahçelerine dikkat!

Tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi sürecinde hobi bahçelerine de ilgi arttı. Fiyatları merak edilen hobi bahçeleri 50 bin TL ile 350 bin TL arasında değişen fiyatlarla satışa çıkıyor.

Hobi bahçesi sahipleri yıkımlarla ilgili ne diyor?

Dünya gazetesi yazarı Ali Ekber Yıldırım bugünkü yazısında hobi bahçelerini kaleme aldı. İşte Yıldırım'ın "Hobi bahçelerini yıkmak neyi çözecek" başlıklı o yazısı...

Ankara Sincan'da hobi bahçeleri yıkıldı!

Tarım arazilerinin birtakım aracılar tarafından hobi bahçeleri şeklinde bölünüp satılmasının engellenmesi için geçen yıl Ekim'de meclisten geçen Torba Yasa'da bulunan  düzenleme sonrası mağdur olan hobi bahçesi sahiplerinin evleri ve bahçeleri yıkıldı. 

İzmir Menderes'te hobi bahçeleri yıkılıyor!

İzmir Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar, kent genelinde bulunan hobi bahçesi için yıkım yapılacağını dile getirdi.

Lüleburgaz'da hobi bahçeleri için kuralar çekildi! 

Lüleburgaz'da Atakan Yavuz Parkı'nda yer alan  57 hobi bahçesinin sahibi kura çekimiyle belirlendi. 

Şanlıurfa'da hobi bahçeleri inşa ediliyor!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde 60 yaş üstü vatandaşlara yönelik hobi bahçeleri için çalışmalara devam ediyor. 

Sultangazi'de hobi bahçesi kiralama müracaatları başladı!

Sultangazi'de 2021 yılı için hobi bahçeleri kiralama müracaatları başladı. Başvurular, 1-31 Aralık tarihleri arasında yapılacak.

Hobi bahçesi sahiplerinden çağrı: Yıkım çözüm değil!

28 Ekim'de Gıda, Tarım ve Orman alanında düzenlemeler içeren torba yasa teklifinin kabul edilmesi ile hobi bahçelerinin yıkımı konusunda tartışmalar yaşanmaya başladı. Söz konusu tartışmalar ile ilgili hobi bahçesi sahipleri yazılı bildiri yayınladı.

Hobi bahçeleri yıkılıyor!

TBMM Tarım ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Kars Milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç, tarım arazilerine kurulmuş hobi bahçelerinin yıkılacağını dile getirdi. 

Hobi Bahçesi sahipleri çözüm bekliyor!

Gıda, Tarım ve Orman Alanındaki düzenlemeler ile tarım arazilerini hobi bahçeleri aracılığıyla bölüp satan ve pazarlayanlara 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası getirilmişti. Hobi Bahçeleri Platformu Başkanı Neşe Kayık, söz konusu yasayla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Hobi bahçeleri kanunu!

Tarım arazilerinin hobi bahçeleri gibi uygulamalarla bölünmelerinin önüne geçilmesi, arazilerde izinsiz ağaç kesimiyle ilgili cezaların artırılması için yeni kanun yasalaştı. İşte hobi bahçeleri kanunu...

Hobi bahçeleri yıkılacak mı?

Tarım arazilerinin hobi bahçeleri gibi uygulamalarla bölünmelerinin engellenmesi, sahipli arazilerde izinsiz ağaç kesimiyle ilgili cezaların artırıldı. Kanun teklifi TBMM'de yasalaştı. Peki hobi bahçeleri yıkılacak mı? İşte hobi bahçeleri kanunu...

hobi bahçeleri düzenlemesi Haberi

hobi bahçeleri düzenlemesi

Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu Meclis’te yapılan bazı değişikliklerle kabul edildi.

Hobi bahçesi düzenlemesi kanunlaştı

Dünya'da yer alan habere göre; yasa teklifine göre tarım arazileri üzerinde bulunan hobi bahçeleri ile ilgili yeni yaptırımlar geliyor. Tarım arazilerinin kooperatifler başta olmak üzere özel hukuk tüzel kişileri aracılığıyla satın alınarak fiili taksim yapılması amacıyla üyelere veya ortakların kullanımına tahsis edenler 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezasıyla çarptırılacak. Tarımsal amaçlı arazi kullanımlarında, tarımsal amaçlı arazi kullanım plan ve projelerine uyulacak, aykırı hareket edilmesi durumunda valilik tarafından resen belirlenerek sorumlulara 1000 liradan az olmamak artıyla bozulan arazinin her metrekaresi için 10 lira idari para cezası uygulanarak projeye uygunluk sağlanması için azami 2 ay süre verilecek. Büyük ova koruma alanlarında bulunan bu cezalar...