28 / 03 / 2024

Araziyi bölerek bahçeye çeviren şirketlere hapis cezası verilecek!

Araziyi bölerek bahçeye çeviren şirketlere hapis cezası verilecek!

Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu kapsamında araziyi bölerek bahçeye çeviren şirketlere 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası verilecek.



Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu Meclis’te yapılan bazı değişikliklerle kabul edildi.

Hobi bahçesi düzenlemesi kanunlaştı

Dünya'da yer alan habere göre; yasa teklifine göre tarım arazileri üzerinde bulunan hobi bahçeleri ile ilgili yeni yaptırımlar geliyor. Tarım arazilerinin kooperatifler başta olmak üzere özel hukuk tüzel kişileri aracılığıyla satın alınarak fiili taksim yapılması amacıyla üyelere veya ortakların kullanımına tahsis edenler 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezasıyla çarptırılacak. Tarımsal amaçlı arazi kullanımlarında, tarımsal amaçlı arazi kullanım plan ve projelerine uyulacak, aykırı hareket edilmesi durumunda valilik tarafından resen belirlenerek sorumlulara 1000 liradan az olmamak artıyla bozulan arazinin her metrekaresi için 10 lira idari para cezası uygulanarak projeye uygunluk sağlanması için azami 2 ay süre verilecek. Büyük ova koruma alanlarında bulunan bu cezalar iki katı olarak uygulanacak. Bu sürenin sonunda aykırı kullanım devam ederse valilikçe faaliyet durdurulacak ve belirlenen bu idari para cezası üç katı olacak.

Kanun ne getiriyor?

Özel orman kapsamında yer alan bölgedeki ağaçlar izinsiz kesilemeyecek. İzinsiz kesilen ağaçların dikili kabuklu gövde hacminin 5 metreküpe kadar olması durumunda 500 lira, bu miktarı aşan her bir metreküpü için ilave 100 lira idari para cezası kesilecek.

Gıda, tarım ve orman alanında düzenlemeler içeren kanun teklifi yasalaştı!


Geri Dön