25 / 04 / 2024

3. Havalimanı dolgu çalışmaları başlıyor!

3. Havalimanı dolgu çalışmaları başlıyor!

Geçtiğimiz haftalarda 3. Havalimanı dolgu projesi için başlatılan ÇED başvurusu sonuçlandı. Proje için "Çevresel Etki Değerlendirmesi Gerekli Değildir" kararı alındı..



İnşaat çalışmaları devam eden 3. Havalimanı için yapılacak dolgu çalışmaları başlıyor. Geçtiğimiz haftalarda 3. Havalimanı dolgu projesi için başlatılan ÇED süreci sonuçlandı. 3. Havalimanı dolgu çalışmaları için "Çevresel Etki Değerlendirmesi Gerekli Değildir" kararı alındı.

 

Böylece 3. Havalimanı'nda uçaklara akaryakıt ikmali yapmak için kullanılacak limanın yeri değiştirildi. Yeni ikmal limanı için Karadeniz’e 15 bin metrekarelik dolgu yapılacak.

 

3. Havalimanı dolgu çalışmaları başlıyor!

 

İstanbul Yeni Havalimanı İkmal Terminali İlave Dolgu Projesi ile; Projedeki batı dalgakıranı o lokasyondaki zayıf zemin karakterinden ötürü stabilite problemlerine karşı önlem olarak 35 metre kuzeye ötelendi.

 

Doğu dalgakıranı 100 metre uzatılarak, eski projede 550 metre olan doğu dalgakıranı 650 metre olacak şekilde düzenlendi.

 

3. Havalimanı dolgu çalışmaları başlıyor!

 

6 ayda tamamlanacak

 

Proje kapsamında 87 bin 757 metreküp dolgu yapılacak. Kullanılacak dolgu malzemesi 20 kilometre mesafedeki Işıklar Köyü'nde bulunan İGA Havalimanı A.Ş'ye ait taş ocağından temin edilecek. 

 

Dolgu çalışmalarının yaklaşık 6 ayda tamamlanması planlanıyor. Projenin yatırım maliyeti ise 8 milyon 500 bin TL olarak belirlendi.

 

 

İlk etapta 90 milyon yolcu

4 fazda tamamlanacak 3. havalimanının ilk yolcu terminal binası 1.3 milyon metrekare ile dünyanın tek çatı altındaki en büyük terminal binası olacak. Terminalde ilk etapta yılda 90 milyon yolcuya hizmet sunulacak. 

 

 

3. havalimanı kaç etapta tamamlanacak?
 

 


Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com

 


Geri Dön