25 / 04 / 2024

3. Havalimanı dünyaya örnek bir proje olacak!

3. Havalimanı dünyaya örnek bir proje olacak!

İstanbul'a yapılacak üçüncü havalimanı inşaatı çalışmaları son hızla ilerliyor. DHMİ Genel Müdürü Serdar Hüseyin Yıldırım, inşaatta herşeyin olumlu gittiğini kaydetti.



İstanbul'a yapılacak üçüncü havalimanı inşaatı çalışmaları son hızla ilerliyor. DHMİ Genel Müdürü Serdar Hüseyin Yıldırım, inşaatta herşeyin olumlu gittiğini kaydederek, son haftalarda devam eden güneşli havalar nedeniyle programın önünde olduklarını söyledi.


Kasım ayının normal hava koşullarına göre güneşli geçmesi İstanbul'a yapılan yeni 3. havalimanı inşaatında çalışmaların aksamadan devam etmesine ve yüzlerin gülmesine neden oldu. Sayıştay heyeti ile inşaat alanında incelemelerde bulunan Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürü Serdar Hüseyin Yıldırım, inşaatta şu anda her şeyin olumlu ve sorunsuz gittiğini havalarında iyi gitmesi nedeniyle programın önünde olduklarını sözlerine ekledi.


PROGRAMIN ÖNÜNDE GİDİLİYOR

Yıldırım, havaların beklenenden iyi geçmesi nedeniyle çalışmaların hızla devam ettiğini belirterek, “Çok iyi durumda ilerliyor. Hava çok iyi müsaade etti bize. Kasım ayında yağmurlar başlayacaktı, pastırma yazı uzun sürdü. Her günü değerlendirmeye çalışıyoruz. Biz çalışamayacağız diye planladığımız zamanları da çalışıyoruz. Programın önüne geçmiş oluyoruz. Terminal binası da başladı, betonlar dökülüyor. Gecikmeye tahammülü yok” dedi.


YENİ HAVALİMANI ÖRNEK PROJE

Yıldırım, yeni havalimanı ile birlikte İstanbul'un bir transit aktarma merkezi konumunu güçlendireceğine dikkat çekerek, “Körfez bölgesinden de alacağız, Avrupa'dan da alacağız. Burası açıldığı zaman Frankfurt'tan, Paris'ten, Amsterdam'dan yani kıta Avrupa'sındaki aktarma merkezleri biraz aşağı gelecek ister istemez. Onlar da farkındalar bu durumun. Yeni havalimanı örnek bir proje olacak” şeklinde konuştu.


Hava sahamız daha güvenli

DHMİ Genel Müdürü Serdar Hüseyin Yıldırım, Hava Trafik Yönetimi Sistemlerinin Sistematik Modernizasyonu” olan SMART (System Modernisation of ATM Resources ) projesi hakkında bilgiler de verdi. Yıldırım SMART'ın devreye girmesiyle Türkiye hava sahasının tek merkezden yönetileceğini belirterek, “Son iki ünitenin de kontrolleri tamamlandı ve SMART full operasyonel çalışıyor. Şu ana kadar sıkıntısız yürüyor. Yeni proje ile Türkiye Hava Sahası bundan böyle artık daha güvenli ve daha hızlı olarak hizmet verecek” dedi.


Yeni Şafak


Geri Dön