23 / 04 / 2024

3 üncü havalimanı son durum

3 üncü havalimanı son durum

İstanbul Finans Merkezi Girişimi Başkanı Artunç Kocabalkan'nın sorularını yanıtlayan TAV Grubu CEO'su Sani Şener, Rusya ile yaşananlardan 3. Havaalimanı'na, gelecek planlarından İstanbul Finans Merkezi'ne kadar birçok konu üzerinde açıklama yaptı...

3.Havalimanı alanının yüzde 75'ini THY dolduracak

İşinin Liderleri Zirvesi'ne Türkiye'nin dev projeleri damga vurdu. THY Genel Müdürü Kotil, 2030'da yeni havalimanının 260 milyon yolcuya ulaşacağını belirtti. Yeni Havalimanı CEO'su Akçayoğlu da "Alanın %75'ini THY dolduracak" dedi.

3. Havalimanı dünyaya örnek bir proje olacak!

İstanbul'a yapılacak üçüncü havalimanı inşaatı çalışmaları son hızla ilerliyor. DHMİ Genel Müdürü Serdar Hüseyin Yıldırım, inşaatta herşeyin olumlu gittiğini kaydetti.

3.Havalimanı'nda çalışmalar hız kazandı!

Yolcu kapasitesi itibarıyla dünyanın en büyük havacılık merkezi olacak İstanbul Yeni Havalimanı Projesi'nde çalışmalar yoğun tempoyla devam ediyor. Mega proje, hiçbir akamete uğramadan sürüyor.

3. Havalimanı'nın ilk etabı 2018'de faaliyete geçecek!

Yolcu kapasitesi itibarıyla dünyanın en büyük havacılık merkezi olacak İstanbul Yeni Havalimanı Projesi'nde çalışmalar yoğun tempoyla devam ediyor. Havalimanının ilk etabının 2018 yılının ilk çeyreğinde faaliyete geçmesi planlanıyor.

3. Havalimanı'nın ilk etabı 2017'de tamamlanacak!

İstanbul'da yapımı devam eden 3. Havalimanı'nda çalışmalar hızla sürüyor. Yılda yaklaşık 150 milyon yolcu kapasitesine sahip olacak havalimanının ilk etabının 2017'de tamamlanması bekleniyor.

3. Havalimanı için en büyük büyük krediye imza atılıyor!

Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, bugün imzalanacak 3. Havalimanı kredi sözleşmesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

3. Havalimanı binlerce kişiye istihdam sağlayacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Bugüne kadar yaptığımız 'çılgın projeler'den en önemlisi" dediği, İstanbul'un Üçüncü Havalimanı, istihdama yapacağı katkı ile de dikkat çekiyor.

3. Havalimanı için 4.5 milyar euroluk kredi anlaşmasına imza atılacak!

Dünyanın en büyük havacılık merkezi projelerinden biri olarak kabul gören İstanbul 3'üncü Havalimanı için İGA Havalimanı İşletmesi, 6 banka ile 4.5 milyar euroluk kredi anlaşmasına imza atacak.

İstanbul Havalimanı’nın 3’üncü pisti 18 Haziran'da açılacak!

İstanbul Havalimanı CEO’su Kadri Samsunlu, İstanbul Havalimanı’nda 3’üncü pistin hazır olduğunu, 18 Haziran tarihinde operasyonların başlayacağını söyledi.

İstanbul Havalimanı'nın 3'üncü pisti 18 Haziran'da açılacak!

İstanbul Havalimanı'nda 18 Haziran'da 3'üncü pist kullanıma açılacak. Fransa'da pist için yaklaşma simülatör eğitimleri alan hava trafiğini yöneten kontrolörlere göre 3'üncü pistin açılması kapasiteyi artıracak ve gecikmeleri azaltacak...

İstanbul Havalimanı'nda 3'üncü pistin inşaatı 2020'de bitecek!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, geçen yıl bugün açılışı yapılan İstanbul Havalimanı’nın 3'üncü pist inşaatının 2020'de tamamlanacağını açıkladı.

İstanbul Havalimanı 3'üncü paralel pistinin inşasında sona yaklaşıldı!

Bakan Turhan, yaklaşık 76,5 milyon metrekarelik alandaki İstanbul Havalimanı'nda yapımı devam eden 3'üncü paralel pistin inşasında da sona yaklaşıldığını söyledi...

Üçüncü havalimanı'nda gözaltına alınan 3 işçi açlık grevine başlıyor!

Üçüncü havalimanı inşaatı protestosunda gözaltına alınan ve 2’si İnşaat İş Sendikası yöneticisi 3 kişi bugün açlık grevine başlıyor...

Nevin Akçelik, 3. havalimanının yakınında otel açacak!

Nevin Akçelik, İstanbul 3'ncü havalimanı yakınlarındaki arazisinde bir şehir oteli açacakmış...

Sani Şener 3. havalimanı ihalesinden neden çekildiğini açıkladı!

TAV Havalimanları Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve İcra Kurulu Başkanı Mustafa Sani Şener, İstanbul'da yapımı devam eden 3'üncü havalimanına ilişkin de soruları yanıtladı...

İngiliz YOTEL'den 3. Havalimanı'na 451 odalı otel!

İngiliz devi YO! Company, otelcilik markası YOTEL’i yeni havalimanı ile Türkiye’ye getirmeye hazırlanıyor. YOTEL, 3’üncü Havalimanı'na 451 odalı otel açacak.

3. havalimanı inşaatından son kareler!

29 Ekim’de ilk etabı açılması planlanan 3'üncü Havalimanında devam eden çalışmalardaki son durum havadan görüntülendi. 

3. Havalimanı'nda yeni ortak çok zor!

Limak'ın Başkanı Nihat Özdemir, inşaatı devam eden 3'üncü Havalimanı'na ortak almayla ilgili işlettiğimiz havalimanlarına teklifleri düşünürüz ama 3'üncü havalimanı için kolay değil" dedi.

THY Ekim'de 3. havalimanına taşınıyor!

Ekim 2018’de 3’üncü havalimanına taşınacaklarını dile getiren Türk Hava Yolları ( THY), Genel Müdürü Bilal Ekşi, " 2017 çok iyi geçti. 2018’e daha büyük ümitlerle giriyoruz. " dedi.

Üçüncü havalimanında son durum!

Türkiye’de havalimanı kulelerine mimari olarak gereken önem verilmedi. 3. havalimanı, bu konuda da ilke imza atıyor. İşte üçüncü havalimanında son durum...

3’üncü Havalimanı’nda iş sağlığına sıkı denetim!

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, tamamlandığında dünyanın en büyüğü olacak 3'üncü Havalimanı çalışmaları hakkında açıklamalar yaptı. 

3 üncü havalimanı son durum Haberi

3 üncü havalimanı son durum

TAV Grubu CEO'su Sani Şener, İstanbul Finans Merkezi Girişimi Başkanı Artunç Kocabalkan'a gündeme ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin ve TAV'ın geleceğine ilişkin görüşlerini aktaran Şener, 15 ülkede 70 havalimanında var olmanın kolay olmadığına dikkat çekerek, "Önümüzde ciddi projeler var ancak grup olarak akıllı olmayan hiçbir işe girmemiz ve yatırım yapmamız mümkün değil" dedi. İşte Rusya ile yaşananlardan 3. Havaalimanı'na, gelecek planlarından İstanbul Finans Merkezi'ne kadar birçok konun konuşulduğu Sani Şener'in röportajının detayları... 


AK: Rusya'yla yaşamın anlaşmazlıklar Türkiye havacılık sektörünü ve TAV'ı 2016'da nasıl etkiler? 


Rusya ile krizin Türkiye ve Rusya için sürdürülebilir olduğuna inanmıyorum. İki ülkenin istemeseler de stratejik ve jeopolitik doğal ortaklıkları var. Dolayısıyla bu sıkıntının belirli bir süre soma biteceğine inanıyorum. Sürerse her iki tarafa da ekonomik açıdan ciddi...