29 / 03 / 2024

3.Havalimanı alanının yüzde 75'ini THY dolduracak

3.Havalimanı alanının yüzde 75'ini THY dolduracak

İşinin Liderleri Zirvesi'ne Türkiye'nin dev projeleri damga vurdu. THY Genel Müdürü Kotil, 2030'da yeni havalimanının 260 milyon yolcuya ulaşacağını belirtti. Yeni Havalimanı CEO'su Akçayoğlu da "Alanın %75'ini THY dolduracak" dedi.



Türk Telekom Grubu, Türkiye'nin en büyük şirketlerinin üst düzey yöneticilerini İstanbul'da gerçekleştirdiği 'İşinin Liderleri Zirvesi' ile bir araya getirdi. Etkinliğin açılış konuşmasını Türk Telekom Grubu Kurumsal İş Birimi CEO'su Mehmet Ali Akarca yaptı. Akarca, "2005'ten bu yılın sonuna kadar gerçekleştirdiğimiz yatırım toplam 20 milyar TL'ye ulaşacak. Türkiye'nin 81 ilini kuşatan toplam 206 bin kilometrelik fiber altyapımız var" diye konuştu. Organizasyon kapsamında gerçekleştirilen 'Dönüşüm Zamanı' başlıklı panelde konuşan Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Temel Kotil ise 2030 yılında yeni havalimanına gelmesi beklenen yolcu sayısının 260 milyon olduğunu belirterek, "Bu da dünyadaki en çok yolcu sayısı oluyor" dedi. İşlerinin iyi gittiğini söyleyen Kotil, bu yıl yüzde 11 büyüdüklerini, günde bin 200 sefer yaptıklarını anlattı. Kotil, Türkiye'deki havayolu şirketlerinin toplam yolcu sayısının bu yıl 130 milyonu geçerek 135 milyon gibi bir rakama çıkacağını, Almanya'nın toplam yolcu sayısının ise 200 milyon olduğunu dile getirdi. 


10 BİN ALTERNATİF 

Kotil, Afrika'yı dünyaya bağlamada 10 bin alternatif sunduklarını, diğerlerinin 4 binlerde kaldığını söyledi. Avrupa'da Lufthansa'dan daha fazla noktaya uçtuklarının altını çizen Kotil, hem kâr ettiklerini hem de hacime oynadıklarını kaydetti. Aynı organizasyonda söz alan İstanbul Yeni Havalimanı CEO'su Yusuf Akçayoğlu, yeni havalimanının yüzde 75'inin THY tarafından doldurulacağını söyledi. 


ZİRVEDE LİDERLER DENEYİMLERİNİ PAYLAŞTI

Zirvede, 'Dönüşüm Zamanı' başlıklı panelde Teknosa Genel Müdürü Bülent Gürcan, Orka Holding CEO'su Süleyman Orakçıoğlu ile THY CEO'su Temel Kotil edindikleri deneyimleri katılımcılara aktardı.


TÜKETİCİ ELEKTRONİĞİNİN PAZAR BÜYÜKLÜĞÜ 35 MİLYAR LİRA OLDU

Organizasyonda konuşan Teknosa Genel Müdürü Bülent Gürcan ise tüketici elektroniğinin pazar büyüklüğünün 35 milyar liraya ulaştığına dikkati çekti. Sektörün 2015 yılında yüzde 16 büyüdüğünü, burada da lokomotifin, yılın 9 ayında yüzde 26'lık büyüme kaydeden cep telefonları olduğu bilgisini veren Gürcan, cep telefonlarını ise yüzde 19'luk büyüme ile beyaz eşyanın izlediğini kaydetti. Gürcan, fiziksel ve dijitalin evlendiği bir dünyada yaşandığını söyleyerek, "Bugün Teknosa'ya e-ticaret mağazaları ile birlikte 250 milyon civarında ziyaretçi geliyor" dedi. Eskiden televizyon seyrederken bir şeylerle uğraşıldığını anımsatan Gürcan, bugün cep telefonu ile oynanırken TV izlendiğini dile getirdi. 


Sabah



Haber Yeni Şafak Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Temel Kotil, 2030 yılında yeni havalimanına gelmesi beklenen yolcu sayısının 260 milyon olduğunu belirterek, "Bu da dünyadaki en çok yolcu sayısı oluyor" dedi.


Kotil, Türk Telekom Grubu tarafından düzenlenen "İşinin Liderleri Zirvesi" kapsamında gerçekleştirilen "Dönüşüm Zamanı" başlıklı panelde konuştu.


Havacılıkta en önemli parametrenin "koltuk kilometre" kavramı olduğunu aktaran Kotil, bunun, yolcuları havada tutma süresi şeklinde algılanabileceğini, bu anlamda dünyada şu anda 11. sırada geldiklerini, gelecek yıl 7'nciliğe yükseleceklerini kaydetti.


Kotil, 2030 yılında yeni havalimanına gelmesi beklenen yolcu sayısının 260 milyonu bulacağını vurgulayarak, "Bu da dünyadaki en çok yolcu sayısı oluyor" ifadelerini kullandı. İşlerinin iyi gittiğini söyleyen Kotil, bu yıl yüzde 11 büyüdüklerini, günde bin 200 sefer yaptıklarını anlattı.


Kotil, Türkiye'deki hava yolu şirketlerinin toplam yolcu sayısının bu yıl 130 milyonu geçerek 135 milyon gibi bir rakama çıkacağını, Almanya'nın toplam yolcu sayısının ise 200 milyon olduğunu dile getirdi.


"Tek bir tehlike var; bu pozitifliği görüp, iyi yaptık dememek gerekiyor"

Kotil, Afrika'yı dünyaya bağlamada 10 bin alternatif sunduklarını, diğerlerinin 4 binlerde kaldığını söyledi.


Avrupa'da Lufthansa'dan daha fazla noktaya uçtuklarının altını çizen Kotil, hem kar ettiklerini hem de hacme oynadıklarını kaydetti.

Şu anda dünyanın en büyük havalimanının Atlanta olduğunu ve yolcu kapasitesinin 95 milyona çıktığını aktaran Kotil, söz konusu havalimanının yolcu artış oranının yüzde 0,5'te kaldığını belirtti.


Kotil, ilerisi için her şeyin pozitif olduğuna işaret ederek, "Ama tek bir tehlike var; bu pozitifliği görüp, iyi yaptık dememek gerekiyor" diye konuştu.


Hafta sonu Güney Koreli birisiyle tanıştığını anlatan Kotil, bu kişinin kendisine, "Türkiye'ye geldiğimde herkes 'ihracat ihracat' diyor. Siz böyle ihracat ihracat demeye devam eder, bu lafınızı bizim gibi teknolojiye çevirmezseniz, 216 milyar dolarlık ciro yapan Samsung gibi şirketleri göremezsiniz" dediğini aktardı.Kotil, pilot sayılarının 4 bini, kabin memuru sayılarının 8 bini geçtiğini söyledi.Ticari bir kuruluş oldukları için pilot alımında Türk ya da yabancı diye bakmadıklarının altını çizen Kotil, önceliklerinin Türk olduğunu ama işleri tıkanmasın diye yabancıları da işe aldıklarını, 800 yabancı kaptan pilotlarının bulunduğunu belirtti.


"Yeni havalimanının yüzde 75'i THY tarafından doldurulacak" 


TeknoSA Genel Müdürü Bülent Gürcan ise tüketici elektroniğinin pazar büyüklüğünün 35 milyar liraya ulaştığına dikkati çekti.


Sektörün 2015 yılında yüzde 16 büyüdüğünü, burada da lokomotifin, yılın 9 ayında yüzde 26'lık büyüme kaydeden cep telefonları olduğu bilgisini veren Gürcan, cep telefonlarını ise yüzde 19'luk büyüme ile beyaz eşyanın izlediğini kaydetti.

Gürcan, fiziksel ve dijitalin evlendiği bir dünyada yaşandığını söyleyerek, "Bugün TeknoSA'ya e-ticaret mağazaları ile birlikte 250 milyon civarında ziyaretçi geliyor" dedi.


Eskiden televizyon seyrederken bir şeylerle uğraşıldığını anımsatan Gürcan, bugün cep telefonu ile oynanırken TV izlendiğini, artık ana ürünün tablet ya da telefon olduğunu dile getirdi.

Gürcan, yurt dışı ile ilgili henüz bir projeleri bulunmadığını ancak her türlü satın almaya açık bir firma olduklarını anlattı.


İGA Üst Yöneticisi (CEO) Yusuf Akçayoğlu, yeni havalimanının yüzde 75'inin THY tarafından doldurulacağını söyledi. Orka Holding Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Orakçıoğlu da ana stratejide hata yapıldığı zaman hiçbir taktiğin başarıyı getirmediğini vurguladı.


Yeni Şafak


Geri Dön