19 / 03 / 2024

3. havalimanı ve Yenişehir 2013 gelişmeleri Arnavutköy’e yarıyor!

3. havalimanı ve Yenişehir 2013 gelişmeleri Arnavutköy’e yarıyor!

3. havaalanı, Yenişehir, 3. köprü… İstanbul’a damgasına vuracak bu büyük projeleri yakından ilgilendiren bir bölge, Arnavutköy. Projelerin etkisiyle bölgedeki emlak fiyatları uçmaya devam ediyor…



Doğusunda Eyüp, güneydoğusunda Başakşehir ve Esenyurt, güneyinde Büyükçekmece ve batısında Çatalca ilçelerine komşu olan Arnavutköy, aynı zamanda Karadeniz’e kıyısı olan İstanbul ilçelerinden. 2008 yılında ilçe statüsüne kavuşan Arnavutköy’ün Küçükçekmece ve Büyükçekmece Gölü’ne de kıyısı bulunuyor. 


Doğayla iç içe bir yaşam sunan Arnavutköy, günümüzde İstanbul’un alternatif yerleşim yerlerinden biri olma yolunda hızla ilerliyor. Gelişimine paralel olarak bölgenin nüfusu da her geçen sene artış gösteriyor. 2008’de 163 bin 510 olan nüfus, 2010’da 188 bin 011’e 2011’de 198 bin 230’a yükselirken, bölgenin şu an için güncel nüfusu 206 bin 299 kişi. 


Yıllar önce bir köy olan Arnavutköy, bugün geldiği noktada büyük yatırımcıların gözdesi oldu. Bölgede arsa fiyatları son 1,5 sene içinde yüzde 100’lük bir artış kaydederken, yatırımcılar da Arnavutköy’den arsa toplamaya devam ediyor. Bölgenin gelişimini tetikleyen ise tüm İstanbulluların merakla beklediği 3 büyük proje. 3. havaalanı, Yenişehir ve Karadeniz’de yükseltilecek ‘Çılgın Proje’ Arnavutköy’ü tabir-i caizse uçurmaya devam ediyor. 


Arnavutköy’den arsa toplayan isimler kimler? 

Tüm bu gelişmelere paralel olarak bölgeye olan ilgi günden güne artış gösteriyor. Öyle ki, büyük yatırımcılar bölgede arsa arayışlarına devam ediyor. Bugüne kadar Arnavutköy’den arsa toplayanlar arasında Orka Grup, Borusan Holding, Ülker Turyap, RE/MAX Türkiye kurucusu Murat Goldştayn bulunuyor. Bu isimlerden Orka Grup bundan 1 sene önce bölgeden büyük çaplı arsa alırken, Borusan Holding 2 sene önce 400 dönümlük arsa topladı. Ülker ise Arnavutköy’de var olan arsalarına yenilerini ekleyerek genişletti. 


3. havalimanı ve Yenişehir 2013 gelişmeleri Arnavutköy’e yarıyor!


Galatasaray Tesisleri 50 yıllığına Arnavutköy’de

Galatasaray Futbol Klübü de Aranvutköy sınırlarındaki yerini aldı. Metin Oktay Tesisleri’nin yeni adresi Arnavutköy olarak kesinleşti. Arnavutköy Belediyesi tesislerin taşınacağı arazi konusunda anlaşmaya varıldı. Buna göre, Metin Oktay Tesisleri 50 yıllığına bölgede faaliyetlerine devam edecek.   


“2 sene sonra yatırım zorlaşacak”

Arnavutköy’ün 3 sene öncesine kadar yatırımcılar tarafından talep edilmediğine dikkat çeken RE/MAX Atik Broker’ı Tarık Kaya, “Ama bugün bölgeye yatırım yapmak için büyük çaba gösteriyorlar. Ve bundan 1.5 – 2 sene sonra ise bölgeye yatırım yapmak çok zorlaşacak. Şu an geldiği noktada Arnavutköy, İstanbul’un yatırım yapmak için en gözde yeri” dedi. 


2018’de arsa fiyatlarının 30 bin dolara yükseleceği öngörülüyor 

Geliştirilen büyük projelerle Arnavutköy sınırlarındaki arsalarda ciddi değer artışı gözlemlediklerini de sözlerine ekleyen Tarık Kaya, “1.5 sene önce bölgedeki arsaların metrekare birim fiyatları 5 bin TL idi. Ancak bugün 10 bin TL’lere yükseldi. Yani son 1.5 sene içinde arsa fiyatları yüzde 100 arttı” açıklamasında bulundu. 


Ekonomist ve yatırımcıların 2018 yılına gelindiğinde Arnavutköy’deki arsaların metrekare birim fiyatlarının 3 bin dolar ile 30 bin dolar arasında seyredeceğini öngördüklerini dile getiren Kaya, “Bundan 5 – 6 yıl sonra Arnavutköy’de 30 bin dolarlık fiyatları görmeniz mümkün olacak” değerlendirmesinde bulundu.


Bölgedeki konut fiyatlarına da değinen Kaya, “Arnavutköy’de yeni konutlarda 100 metrekare büyüklüğünde bir konutun fiyat aralığı 120 bin TL ile 200 bin TL arasında değişiklik gösteriyor” dedi. 


3. havalimanı ve Yenişehir 2013 gelişmeleri Arnavutköy’e yarıyor!


Yenişehir’de son durum 

Ormanlık ve mesire alanları, 30 kilometrelik sahiliyle yatırımcısına bu avantajları da sunan Arnavutköy’ü tamamlandığında daha da geliştirecek Yenişehir Projesi Yeniköy, Akpınar, Ağaçlı, Çiftalan, Kısırkaya, Gümüşdere gibi bölgeleri içine alıyor. 74 kilometrelik alanı kapsayacak projede ticari alan, ofis alanı, üniversiteler, otel, parklar, konutlar yer alacak. 3 ana bölgeden oluşan Yeni İstanbul Projesi'ndeki bölgeler; Merkezi İş Alanı Bölgesi, Göl Bölgesi ve Sahil Bölgesi. 


3. havalimanı ihalesine sayılı günler 

Yeniköy – Akpınar arasında yükseltilecek İstanbul’un 3. havalimanı ise bölgeye değer katan büyük projeler arasında. 2016 yılında kapılarını açacak 3. havalimanı tamamlandığında dünyanın en büyük havaalanlarından biri olacak. 3 bin 500 hektarlık alanı kapsayacak 3. havaalanı projesi için ihale ise 3 Mayıs’ta yapılacak. Dünya çapında bir ilgi gören projeyle Aranvutköy’ün yıldızı daha da parlayacak. 


 3. havalimanı ve Yenişehir 2013 gelişmeleri Arnavutköy’e yarıyor!


Kuzey Marmara Otoyolu Arnavutköy’den geçecek 

İstanbul’da Poyrazköy ile Garipçe arasına inşa edilen 3. Köprü’den geçecek Kuzey Marmara Otoyolu’da Arnavutköy sınırlarından geçecek. Üç geliş ve üç gidişli inşa edilen otoban, Ihsaniye’den sonra Bolluca, İmrahor, Ta-yakadın, Baklalı ve Boyalık’tan geçerek Çatalca’ya bağlanacak. Kuzey Marmara Otoyolu’nda hem Tayakadın hem de Bolluca çıkışlarıyla Arnavutköy’e ulaşılacak. 



Şebnem BER/Emlakulisi.com 


Geri Dön