25 / 04 / 2024

İstanbul'un gelişme trendinde adresi 3. Havalimanı ve Köprü!

İstanbul'un gelişme trendinde adresi 3. Havalimanı ve Köprü!

Keleşoğlu Holding Pazarlama ve Satış Koordinatörü Bilge Özdemir bugünkü yazısında İstanbul'un gayrimenkul gelişme trendinde adresin 3. Havalimanı ve Köprü olduğunu belirtti. İşte Bilge Özdemir'in o yazısı..



İstanbul'un toprak rantı 3. Havalimanı ve 3. Köprü endeksli hareketleniyor. 


Gayrimenkul sektörünün oyuncuları ve yön verenler İstanbul'un gelişme trendinde adresi 3. Havalimanı ve Köprü olarak gösteriyor.


Rakamların uçuşa geçtiği bölge de yerleşim, yaşam senaryoları üretiliyor. 


Bölgesel köy halkı, kendi değimi ile arsaları bırakın para ile " sarı para " ile bile alınamayacağını belirtiyorlar.


Havalimanı ile bütünleşen Yeşilköyler, Kurtköyler yeniden tanınlanıyor. Tanımlanıyor tanımlanmasına ancak, yerleşim alanları öyle kolay yaşam alanı olamıyor.


Atatürk Havalimanı veya eski adıyla Yeşilköy Havaalanı, 1900’lerin başından beri, Kurtköy Sabiha Gökçen havaalanı 2001'den beri bulunduğu , faaliyetle bulunduğu Yeşilköy ve Kurtköyün gelişimine katkıda bulunmaya devam ediyor.


Mevcut yerleşim alanlarını birbirine bağlayan Boğaziçi Köprüsü ya da Birinci Köprü, 1973, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü, 1988'de açılmıştır.

İstanbul Boğazı'nın Karadeniz'e bakan kuzey tarafında yapımı devam eden Yavuz Sultan Selim Köprüsü ya da Üçüncü Boğaz Köprüsünün 26 Ağustos 2016 'da açılışı planlanmaktadır.

Sizlerinde dikkatini çekeceği gibi yerleşim alanlarının dışında ki güzergahı ile 3. Köprü ve Arnavutköy sınırları içinde konumlu 3. Havaalanının  Yeşilköy veya Gelişimini hala sürdüren Kurtköy olabilmesi için çeyrek, yarım asırlara ihtiyaçı olduğunu öngörüyorum.


Bugünden yarına bölgeyi yerleşim alanı ilan edip, gayrimenkul talebini etkilemeye çalışmak İstanbul'da yönünü arayan toprak senaryolardan başka birşey değildir. 


Bölgede sadece havaalanı olması bölgenin gelişimi için tek başına yeterli değildir. Bölgesel konut talebi sadece hava alanı ile bağlantısı olanların talebi ile sınırlı olacaktır. 


3. Köprü ve çevre yolları şehirden trafik akışını koparırken yerleşim alanlarının şekillenmesi tercih edilmemekle birlikte yıllar alacaktır.


3x2 yönünde şekillenen gayrimenkul talebine "arsa/arazi" alımı ön görürken; yerleşim /  yaşam tercihinde yön aramaksızın alım tavsiye ediyorum.


Bilge Özdemir

Keleşoğlu Holding

Pazarlama ve Satış Koordinatörü


Geri Dön