19 / 04 / 2024

3. havalimanına ABD'li şirketlerden büyük ilgi!

3. havalimanına ABD'li şirketlerden büyük ilgi!

İstanbul Yeni Havalimanı'na ABD’den büyük ilgi. Microsoft, Cisco ve UPS gibi şirketlerin temsilcileri şantiyeyi gezerek, projenin son durumu hakkında bilgi aldı.



Türkiye'nin en önemli projelerinden biri olan ve şu ana kadar yaklaşık yüzde 40’ı tamamlanan İstanbul Yeni Havalimanı ABD heyetini ağırladı. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Amerika Ticaret Odası işbirliğindeki bir heyet önceki gün havalimanını ziyaret ederek yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Orhan Birdal ile Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürü Funda Ocak’ın ev sahipliğini yaptığı ziyarette, havalimanı inşaatını gerçekleştiren ve 25 yıl boyunca işletmesini yapacak olan İGA Havalimanları İnşaatı CEO’su Yusuf Akçayoğlu proje hakkında ABD heyetine bilgi verdi.


DÜNYA DEVLERİ VAR

ABD İstanbul Başkonsolosu Jennifier L. Davis’in de aralarında olduğu ABD heyetinde Cisco, Microsoft, UPS gibi dev şirketlerin temsilcileri yer aldı. Ayrıca havacılık ile kargo taşımacılığı alanında uzman ve yeni havalimanında iş alan ABD’li şirketlerin yöneticileri de geziye katıldı. Mevcut işbirliği imkanlarının görüşüldüğü toplantıda inşaatta gelinen son durum değerlendirildi. 


Tüm dünya merak ediyor

Ziyaretle ilgili bilgi veren Ulaştırma, Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Orhan Birdal, yeni havalimanına dünyanın her yerinden ilgi olduğunu belirterek, “Projenin nasıl gittiğini merak ettiklerinden ziyaret ettiler. ABD’den gelenler de vardı, Türkiye’de temsilcisi olan Amerikan şirketleri de vardı” dedi. 


Akşam


Haber Star'da şu şekilde yer aldı


Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve Amerika Ticaret Odası işbirliğindeki heyet önceki gün havalimanını ziyaret ederek yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Orhan Birdal ile Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürü Funda Ocak’ın ev sahipliğini  yaptığı ziyarette İGA Havalimanları İnşaatı CEO’su Yusuf Akçayoğlu ,proje  hakkında bilgi verdi. ABD İstanbul Başkonsolosu Jennifier L. Davis’in de aralarında olduğu ABD heyetinde havacılık ve kargo taşımacılığı alanında uzman ve yeni havalimanında iş alan ABD’li şirketlerin temsilcileri yer aldı.



Star


Geri Dön