19 / 04 / 2024

3. havalimanının ilk etapta 90 milyon yolcu kapasitesi olacak!

3. havalimanının ilk etapta 90 milyon yolcu kapasitesi olacak!

İftar programında konuşma yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 3. havalimanı ile ilgili, "İlk etapta 90 milyon yolcu kapasiteli olacak yılda. 2023, 150 milyon, buraya çıkacağız." dedi...



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Valiliği tarafından organize edilen iftar programında konuşma yaptı.

Hürriyet'te yer alan habere göre; Cumhurbaşkanı Erdoğan, dev İstanbul havalimanını yaptıklarını kaydetti. Erdoğan, "Dünyanın ilk üçü içerisinde ve 29 Ekim'de açılışını yapacağız. İlk etapta 90 milyon yolcu kapasiteli olacak yılda. 2023, 150 milyon, buraya çıkacağız. Artık dünyada havalimanımızın hamd olsun benzeri yok. İlk üç içinde. Buraya geldik." dedi. Erdoğan, Atatürk Havalimanı'nı da Millet Bahçesi yapacaklarını söyledi.

Artık "Bizim böyle bir bahçemiz yok" denilmeyeceğini belirten Erdoğan, sözlerini şu şekilde sürdürdü; "Gülhane var ama burada da Atatürk Havalimanı, muhteşem projeyle orayı Millet Bahçesi yapıyoruz. Çoluğu, çocuğu hep gelsin oralarda sere serpe yuvarlansınlar. Bu nereden geldi, ya havalimanından çıktık, iftara geliyoruz buraya. Gelirken sahil tabii iftar saatinde her iki taraf tıklım tıklım dolu. Arkadaşlara dedim ki 'Şöyle bir kenara çekin de bir grubun yanına gidelim.' Gittik, hepsi zaten mangal yapmaya başlamışlar, hazırlık yapıyorlar iftara. Şimdi onu görünce dedik ki 'Artık İstanbul'a bunların hepsini de kapsayacak devasa bir Millet Bahçesi yapmamız lazım.' Yani İngiliz'in Hyde Park'ı varsa ki 170 bin metrekare falandır, Amerika'nın Central Park'ı varsa ki o da 2-3 civarındadır. Bizim onlardan daha büyüğü niye olmasın? Burası 12 milyon metrekare. Burayı yapacağız. Türk milleti için, bu millet için evelallah hepsi haktır, olacak." 


Geri Dön