24 / 04 / 2024

3. Köprü, Kayabaşı'nda fiyatları zirveye çıkardı!

3. Köprü, Kayabaşı'nda fiyatları zirveye çıkardı!

Kanal İstanbul ve 3. Köprü'nün güzergâhına yakın yerlerde fiyat patlaması yaşanıyor. Fiyat artışından en çok etkilenen bölgelerin başında ise Kayabaşı geliyor. Özellikle Kayabaşı'nda konut fiyatları yüzde 100 prim yaptı.



İstanbul'un mega projelerinden Kanal İstanbul ve 3. Köprü projesi, Avrupa yakasındaki gayrimenkul fiyatlarında doping etkisi yarattı. Fiyat artışından en çok etkilenen bölgelerin başında ise Kayabaşı geliyor. RE/MAX Piramit Gayrimenkul Danışmanı Evrim Kırmızıtaş, yeni projelerle birlikte İstanbul'un yeni çekim merkezi olması beklenen Kayabaşı'nda arazi fiyatlarının yüzde 100 oranında arttığını kaydetti. Kırmızıtaş, beş-altı ay öncesine kadar metrekaresi 250-300 TL'ye kadar satılan arazi fiyatlarının, bugün 600-700 TL'ye çıktığını belirterek, bu eğilimin önümüzdeki dönemde de süreceğini söyledi. Bölgedeki en değerli arazilerin Başak ve Ziya Gökalp Mahalleleri'nde yer aldığını dile getiren Kırmızıtaş, "Başak Mahallesi'nde arsa metrekare fiyatları bin dolar, Ziya Gökalp Mahallesi'nde ise bin 500 dolardan başlıyor" diye konuştu.

Arazi alt ın değerinde
Kırmızıtaş, Arnavutköy'e bağlı Bolluca, Boğazköy, Taşoluk ve Haraççı köylerine yatırımcı talebinin arttığını, buralardaki arazi fiyatlarının adeta altın değerinde olduğunu anlattı. Kırmızıtaş, "Bir gün önce 120 bin TL değer biçilen bir arazi için, ertesi gün 125 bin TL isteniyor" dedi. Kırmızıtaş, "Çilingir'de 500 metrekarelik bir arsayı 75 bin TL'ye, Tayakadın'da altı dönümden büyük bir araziyi 1.1 milyon TL'ye almak mümkün. Yeniköy'de ise 10 dönümlük arazinin 2.5 milyon TL'ye çıkmış durumda" şeklinde konuştu.


Sabah

Geri Dön