27 / 04 / 2024

3. Köprü ve Kuzey Marmara Otoyolu'nun en yüksek viyadüğünün temeli atıldı!

3. Köprü ve Kuzey Marmara Otoyolu'nun en yüksek viyadüğünün temeli atıldı!

Kuzey Marmara Otoyolu Projesi kapsamında çalışmalar son sürat devam ederken, proje kapsamında yer alan en yüksek viyadükün temelleri atıldı. 445 metrelik ve 12 kilometrelik viyadüğün yapımında 25 ekip görev alıyor.




ICA'nın hayata geçirdiği 3. Köprü ve Kuzey Marmara Otoyolu Projesi'nde çalışmalar devam ediyor. Projenin  en yüksek viyadüğü olan 6 numaralı viyadük, otoyolun E-1 kısmında yapılıyor.   Pirinççi Köyü yakınlarında bulunan ve projenin en yüksek viyadüğü olma özelliğine sahip  yaklaşık 445 metre uzunluğundaki viyadüğün 8 temelinde çalışmalar başladı, 2'sinde ise temeller atıldı.  

 

Kuzey Marmara Otoyolu Projesi’nin E-1 Kısmı Viyadük Şefi Serdar Kavasoğlu, "Bu viyadük projedeki en yüksek ayaklara sahip viyadük. Diğer ayrıcalıklardan farklı bir sistemle itme-sürme sistemiyle oluşturulacak. Viyadüğün ayaklarının çok yüksek olması nedeniyle döşeme itilerek yerine konuluyor, vinç kullanılmıyor. Viyadüğün uzunluğu 445 metre, 9 açıklığa sahip, 20 adet viyadük ayağı var. Bu viyadük ayaklarından en yükseği 82 metre. Ciddi bir yükseklik. Bu projedeki en yüksek viyadük ayağı anlamına geliyor" dedi.

 

İmalatlar arttığı zaman çalışan sayısının da artacağını belirten Kavasoğlu, "Bu viyadük Kuzey Marmara Otoyolu’nun yaklaşık 12. kilometresinde bulunuyor. Bundan önce 5 viyadük daha var. Burada kazılar 1-2 ay önce başladı. İlk temel imalatlarını yaptık. Şu anda 20-25 ekip çalışıyor. İmalatlar hızlandığı zaman çalışan sayısı çoğalacak. 8 temelde gro-beton atıldı, 2 tanesinde de temeller döküldü.  Yaklaşık olarakTemmuz ayı sonuna kadar viyadüğü bitireceğiz. Yaklaşık 36 bin metreküp beton dökülecek. Yaklaşık 5 bin ton demir kullanılacak" dedi.


3kopru.com


Geri Dön