18 / 04 / 2024

üçüncü köprü ne durumda

üçüncü köprü ne durumda

3. Köprü'de tarihi gün. Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan açıklama yaptı. 3. Köprü'nün inşaatında kule yüksekliği 305 metreye yükseldi, ilk tabliye Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan'ın da katılımıyla yerleştirildi.

Üçüncü köprünün kuleleri 300 metreyi aştı!

Üçüncü köprünün kuleleri 300 metreyi aştı. Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün Asya ve Avrupa yakalarında 300 metreyi aşan kulelerinin yüzde 90'ı tamamlandı. Köprüde çalışmalar devam ediyor.

Üçüncü köprünün yüzde 40’ı bitti!

Yapımında 6 bin 500 kişinin çalıştığı Yavuz Sultan Selim Köprüsü inşaatının yaklaşık yüzde 40'ı tamamlandı. Kuleler, ana kabloların bağlanacağı semerin üzerine konacak olan çelik panellerle 322 metre yüksekliğe ulaşacak.

Üçüncü Köprü, dünya çevresini 3 kez dolaşıyor!

Yapımında 6500 kişinin çalıştığı Yavuz Sultan Selim Köprüsü inşaatının yaklaşık yüzde 40'ı tamamlandı. Köprüdeki kablolarda kullanılacak tellerin toplam uzunluğu 120 bin kilometre yani dünya çevresinin 3 katı kadar...

3. Köprü ve Kuzey Marmara Otoyolu'nun en yüksek viyadüğünün temeli atıldı!

Kuzey Marmara Otoyolu Projesi kapsamında çalışmalar son sürat devam ederken, proje kapsamında yer alan en yüksek viyadükün temelleri atıldı. 445 metrelik ve 12 kilometrelik viyadüğün yapımında 25 ekip görev alıyor.

Üçüncü köprünün 3'te 2'si tamamlandı!

Başbakan Erdoğan'ın çalışmalardan çok memnun kaldığı ve inşaatta çalışan mühendis ve işçilere özel teşekkür ettiği öğrenildi. Başbakan Erdoğan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile birlikte inşaat çalışmalarını yakından takip etti.

Binali Yıldırım: 3. Köprü'nün ayaklarının uzunluğu 60 metreyi buldu!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım yıl sonuna kadar 3. Köprü' nün ayaklarının tamamlanacağını belirterek, 3. Köprü' nün ayaklarının uzunluğunun 60 metreyi bulduğunu açıkladı...

Üçüncü köprü çalışmalarından dev platformlar geçti!

İnşasına başlanan Üçüncü köprü çalışmalarından dev platformlar geçti...

Çin, Huangmao Denizi’ni aşan üçüncü köprünün inşaatına başladı!

Çin, Huangmao Denizi üzerindeki üçüncü deniz otoyolu köprüsünün yapımına başlandı. Planlanan deniz üzerinde bulunan proje üçüncü deniz otoyolu unvanına sahip.

Garipçe-Poyrazköy hattına 3’üncü köprü dopingi!

3’üncü köprü ve otoyol projesi, 2010’dan bu yana bölgedeki arsa fiyatlarını uçurdu. Garipçe-Poyrazköy hattında metrekaresi 80 lira olan arsa bugün 700 liradan satılıyor.

3’üncü Köprü nakliye maliyetlerini düşürecek!

UND Başkanı Şener, yakıt maliyetini 5 kat artıran dur-kalkın 3’üncü Köprü’de yaşanmayacağını belirterek, “Kısa mesafede nakliye maliyeti düşecek” dedi.

Silifke'ye dördüncü köprü geliyor!

MERSİN'in Silifke İlçesi'nde Göksu Nehri üzerinde 4’üncü köprünün temeli törenle atıldı. Burhanettin Kocamaz 4'üncü köprünün Silifke’ye ve Mersin’e hayırlı olmasını diledi.

Üçüncü köprünün geçiş garantisi 135 bin otomobil!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Üçüncü köprü için günlük geçiş garantisi 135 bin araç olduğunu belirtti.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü inşaatında son durum ne?

Açılmasına az bir zaman kaldığı için 3. köprü ne zaman açılacak sorusu vatandaşlar arasında sorulmaya başlandı. İşte 3. köprü geçiş ücreti, son durum ve son hali hakkında detaylı bilgiler...

Mustafa Ilıcalı: Üçüncü köprü ile yılda 3 milyar lira cepte kalacak!

Ağustos ayında açılacak Yavuz Sultan Selim Köprüsü, ağır taşıtların da buraya yönelmesiyle trafiği büyük ölçüde rahatlatacak, zaman ve yakıttan tasarruf edilecek, iş gücü kaybının ve hava kirliliğinin önüne geçilecek.

3. köprünün teknik özellikleri neler?

İstanbul'da iki yakayı üçüncü kez bir araya getirecek olan Yavuz Sultan Selim Köprüsü özellikleri ile öne çıkıyor. Üçüncü Köprü dünyada ilklere de imza atıyor. Peki Üçüncü Köprü'nün teknik özellikleri neler?

3'üncü köprü için teminat istendi mi?

Kredi teminatı konusunda bankaları eleştiren MÜSİAD Başkanı Nail Olpak,“3'üncü köprü için İbrahim Çeçen'den teminat istenmedi sanırım” dedi. Olpak, köprü projesinin başlı başına bir teminat olduğunu anlattı.

3'üncü Köprü depreme dayanıklı olarak inşa ediliyor!

2016 Kasım ayında açılması planlanan 3'üncü Köprü'de çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Yetkililer, "276 km rüzgâr hızına ve bin yılda bir gerçekleşecek depreme karşı dayanıklı olarak inşa ediliyor" dedi

3’üncü Köprü projesinin inşaatında son durum!

İstanbul Boğazı ve Belediyeler Birliği Başkanı ve Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan yapımı devam eden 3’üncü köprüde çalışmaları yerinde inceledi.

Ahmet Misbah Demircan üçüncü köprüyü inceledi!

Beyoğlu Belediyesi ve İstanbul Boğazı Belediyeler Birliği Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Asya ve Avrupa yakasını üçüncü kez birbirine bağlayacak olan Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde yapılan çalışmaları inceledi.

3'üncü Köprü ve Kuzey Marmara Otoyolu'nda son durum!

Yavuz Sultan Selim Köprüsü' adı verilen üçüncü köprü ve bağlantılı Kuzey Marmara Otoyolu'nun hızla devam eden inşaat çalışmalarını havadan görüntülendi.

üçüncü köprü ne durumda Haberi

üçüncü köprü ne durumda

Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan açıklama yaptı. Bakan Elvan'ın açıklamalarının ardından köprünün ilk tabliyesi yerleştirildi.


Bakan Elvan yaptığı açıklamada '59 metrelik bir köprü genişliğimiz var ki bu dünyanın en geniş asma köprüsü. Bunun 8'i şeridi karayolu, 2 şeridimiz için ise YHT için ayrılmış durumda. Raylı sisteme yönelik çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah proje çalışmalarımız tamamlanır tamamlanmaz demiryolu çalışmalarına başlayacağız. Köprünün özelliklerine bakacak olursak köprünün toplam uzunluğu 2160 metre. Toplamda 59 adet segment yerleştireceğiz. Bugün ilki yerleştiriliyor 58 tane daha var. Yine önemli gördüğüm diğer husus, toplam 121 bin kilometre kablo kullanılacak. Bunun anlamı şu dünyayı 3 defa dolaşma anlamına geliyor. Bu kadar uzunlukta bir kablo teli kullanıyoruz. Birazdan yeerleştireceğimiz tabliye 400 ton ve uzunluğu 24 metre olacak. Bu üçüncü köprümüzle birlikte 95...